Mèdia 21/12/2010

"El país és petit, però això és molt gran"

A.c.r.
1 min
El públic al plató seguint l'evolució de La Marató.

BarcelonaAl llarg de tot el dia, milers de catalans van fer arribar, a través de SMS o del Twitter, els seus missatges de suport a La Marató . Al matí, poc després de començar el programa, un d'aquests ciutadans va expressar el que per a ell significava la jornada amb una frase força explícita: "El país és petit, però això és molt gran". Albert Om la va llegir, i l'ha fet seva: "És el missatge que resumeix més bé La Marató ".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El presentador de l'edició que més diners ha recaptat fins al tancament del programa creu que La Marató és una "injecció d'autoestima per al país", i assegura que una de les coses que més l'ha impressionat és que "el fenomen és tan gran que la tele no el pot reflectir". "Fem un programa de 15 hores -continua- però el que fa Catalunya és molt més important", tant que un espai televisiu, per llarg que sigui, no ho pot reflectir en la seva totalitat.

Tot i així, Om aconsegueix resumir l'experiència de diumenge en tres moments, en tres nens: el Raül (set anys, recuperant-se d'un traumatisme cranioencefàlic que el va deixar en coma), pel "contrast de veure el somriure d'ell i les llàgrimes de la mare"; la Irene (dotze anys, afectada d'ictus), per la seva claredat d'idees i la força amb què encara la malaltia, i, sobretot, el Martí, el nebot de l'actriu Montse Guallar, que el va abraçar per agrair-li la possibilitat de sortir a la televisió. No ho vam veure, però Om confessa que en aquest moment es va emocionar.

stats