"El país és petit, però això és molt gran"

Al llarg de tot el dia, milers de catalans van fer arribar, a través de SMS o del Twitter, els seus missatges de suport a La Marató . Al matí, poc després de començar el programa, un d'aquests ciutadans va expressar el que per a ell significava la jornada amb una frase força explícita: "El país és petit, però això és molt gran". Albert Om la va llegir, i l'ha fet seva: "És el missatge que resumeix més bé La Marató ".

El presentador de l'edició que més diners ha recaptat fins al tancament del programa creu que La Marató és una "injecció d'autoestima per al país", i assegura que una de les coses que més l'ha impressionat és que "el fenomen és tan gran que la tele no el pot reflectir". "Fem un programa de 15 hores -continua- però el que fa Catalunya és molt més important", tant que un espai televisiu, per llarg que sigui, no ho pot reflectir en la seva totalitat.

Tot i així, Om aconsegueix resumir l'experiència de diumenge en tres moments, en tres nens: el Raül (set anys, recuperant-se d'un traumatisme cranioencefàlic que el va deixar en coma), pel "contrast de veure el somriure d'ell i les llàgrimes de la mare"; la Irene (dotze anys, afectada d'ictus), per la seva claredat d'idees i la força amb què encara la malaltia, i, sobretot, el Martí, el nebot de l'actriu Montse Guallar, que el va abraçar per agrair-li la possibilitat de sortir a la televisió. No ho vam veure, però Om confessa que en aquest moment es va emocionar.

Més continguts de