tecnologia
Mèdia 06/09/2011

Una pantalla d'ordinador que envia suggeriments de salut

El monitor mostrarà missatges emergents com “l'usuari hauria d'asseure's com a mínim a una distància de 20 cm del monitor” o “amb el coll més recte”

Redacció
1 min
Missatge emergent que recomana a l'usuari asseure's a una distància mínima de 20 cm respecte la pantalla

BarcelonaUna nova pantalla d'ordinador fabricada per Phillips tindrà cura de la salud dels usuaris. El monitor, dotat de tecnologia puntera, mostrarà missatges emergents per advertir sobre males pràctiques de l'usuari i, a la vegada, li recomanarà algunes solucions, segons explica la CNN en un article al seu web.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La tecnologia ErgoSensor integrada a la pantalla detectarà els moviments que l'usuari faci davant del monitor i emetrà un missatge emergent per advertir-lo de si s'asseu amb una postura adequada o no, des del punt de vista ergonòmic. El sistema inclou una càmera CMOS i un processador que analitza les imatges i realitza les recomanacions pertinents.

La tecnologia també permetrà mesurar la distància entre l'usuari i el monitor, i enviarà un missatge emergent quan aquesta excedeixi tant el mínim com el màxim recomanat. De la mateixa manera, quan el monitor detecti una disminució en el parpelleig de l'usuari –senyal de cansament–, li recomanarà que es prengui uns minuts de descans. El dispositiu també advertirà d'una mala posició del coll i recomanarà redreçar-lo a una posició de rectitud. El monitor, que s'apagarà automàticament per estalviar energia en absència de l'usuari, inclourà l'opció de deshabilitar els missatges emergents.

Phillips està presentant el dispositiu aquesta setmana a la fira d'electrònica de consum IFA de Berlín. La companyia té previst posar-lo a la venda al mercat europeu el pròxim desembre.

stats