Mèdia 12/01/2012

"Els papers de l'engany", a la portada de l''Abc'

El primer pla de retallades que ha aprovat el govern de Rajoy ocupa aquest dijous totes les portades. El suport que li ha donat CiU amb les votacions al Congrés i les acusacions del ministre d'hisenda, Cristóbal Montoro, en què culpa el PSOE pel dèficit heretat acompanyen els titulars d'avui

Ara
3 min
'Abc'

Barcelona"Els papers de l'engany" ocupen la portada del diari Abc. Es tracta de la documentació que "prova que el govern de Zapatero va ocultar, entre altres qüestions, la dada de desfasament del dèficit". Entre tota la informació que destaca el diari, hi ha les dates en què es van fer els traspassos de documents entre el govern socialista i els populars. El diari afirma que 4 dies abans de la investidura, el PP va demanar a l'executiu de Zapatero la documentació amb les xifres del dèficit i que aquest no els la va facilitar fins un dia abans de la investidura: el 19 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Mundo ja dóna el pacte per fet i titula: "PP i CiU obren el camí per a un pacte estable de suport mutu". Tot i això, la imatge la dediquen a Chacón i Rubalcaba i subratllen dient que "el PSOE ajuda Rubalcaba a defugir el debat amb Chacón". En tercer lloc, el rotatiu de Pedro J. assegura que la infanta Cristina va invertir 1.500 euros a Aizoon i en va guanyar "571.000".

El Periódico torna a destacar els centres d'internaments d'immigrants en la portada d'aquest dijous: "Els advocats repudien els centres d'estrangers". Sobre aquesta afirmació concreten que el "col·legi de Barcelona exigeix que es protegeixin els drets com a les presons" i que el Defensor del Poble també va elaborar "un informe contra el tracte que reben els immigrants".

La Vanguardia també enceta l'edició parlant de les retallades de Rajoy i no oblida que CiU ha ajudat el govern dels populars a aprovar-les: "El govern aprova el primer pla d'ajust amb CiU". Segons el diari del comte de Godó, "la federació" ha donat suport a aquestes retallades espanyoles pels "problemes de tresoreria del Govern i la pressió de Brussel·les".

El suport de la federació sobiranista als plans econòmics d'ajust de l'executiu de Rajoy també ocupa la portada de l'ARA. El diari titula: "Mas avala Rajoy a l'espera d'un gest". Una foto de dues banderes, la britànica i l'escocesa, apareixen al mig de la portada amb aquest titular a sota: "Cameron versus Salmond".

El Punt-Avui afirma que "CiU s'alinea amb Rajoy i vota el seu pla de retallades". En aquest sentit, afegeix que Duran sorprèn donant suport a aquest pla del govern espanyol perquè abans "l'havia criticat". A més, assegura que "Salmond tira milles", en referència als plans d'independència d'Escòcia, que haurà de superar un "front unionista a Londres".

Menys pietós és El País, que apunta que "CiU vota el duríssim ajust de Rajoy per aconseguir oxigen a Catalunya". A més, destaquen que el president "evita quedar-se sol en una votació molt impopular". En segon lloc, el diari de Prisa escriu que els impagaments de la Generalitat posen a la vora del tancament els col·legis valencians. "Deuen 50 milions d'euros a 450 centres concertats", asseguren.

En aquesta línia també comença Público. El diari de Mediapro titula: "El Govern se sorpèn del dèficit de les seves autonomies". En segon lloc, també ocupa la portada una notícia d'internacional: "Diplomàtics de la UE denuncien abusos d'Israel a Cisjordània".

La Razón, que comença amb les retallades de Rajoy, a dalt de tot titula amb tecnicismes: "La llei d'estabilitat pressupostària anirà demà al consell de ministres". De totes les retallades que efectuarà el Govern del partit popular en destaca una per a "més de la meitat del cine espanyol".

L'As destaca un consell de Di Stefano a Cristiano Ronaldo: "El públic paga, mana i sempre té la raó". El diari Sport insisteix en el fitxatge de Neymar, al qual diu que s'afegiran "dos defenses". El rotatiu anuncia que "el crac" vol "venir a l'estiu" i que el Barça vol "accelerar la negociació". El Mundo Deportivo també parla de nous fitxatges. Concretament, parla del d'Alba, del qual afirma que "ha posposat la seva renovació pel València".

stats