ANIMACIÓ
Mèdia 21/03/2012

La paternitat del Xavi centra la temporada final d''Arròs covat'

El Xavi d'Arròs covat farà un aterratge forçós a l'edat adulta amb el naixement de la seva filla. Això centrarà la tercera temporada de la sèrie d'animació del 33 i l'última, segons el seu creador, Juanjo Sáez.

Natalia Araguás
2 min
'Arròs covat' es va estrenar el 2009 i un any després va guanyar un premi Ondas: la sèrie ha tingut un gran seguiment a internet.

BARCELONA.La vida és anar cremant etapes per a tots, fins i tot per a Xavi Masdéu, el protagonista de la sèrie d'animació per a adults del 33 Arròs covat . Aquest personatge, un cosmopolita dissenyador gràfic de trenta anys, superarà la sensació permanent de no acabar de trobar el seu lloc a l'edat adulta amb un pas de gegant: tindrà una filla que l'obligarà a centrar-se.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així arrencarà la tercera temporada d'Arròs covat , produïda per TVC i Escándalo Films. Els nous capítols estan encara en una fase molt incipient: se n'estan escrivint els guions i encara no s'ha entrat en el procés d'animació. No hi ha, per tant, cap data oficial fixada per a l'estrena de la sèrie, tot i que caldrà esperar un mínim de sis mesos.

El gir argumental respon a la voluntat de donar "una motivació nova" a Arròs covat , que ja havia quedat "molt rodona" amb les dues temporades prèvies, explica a l'ARA el seu creador, l'il·lustrador Juanjo Sáez. El protagonista de la ficció, solter impenitent, haurà de pensar per dos. Als capítols anteriors, la incompetència sentimental del Xavi el va portar a una amarga ruptura amb la Sònia que va fer que es replantegés el seu món sentimental. La segona temporada va acabar amb l'episodi Arròs bomba , en què la nova companya del dissenyador, la Laura, li anunciava que estava embarassada. Superada la impressió inicial i l'impuls de fugar-se a l'Índia amb una sueca, el Xavi va decidir assumir la seva paternitat.

La filla del dissenyador serà un personatge clau de la segona temporada. "El Xavi agafarà el ritme de la seva generació: farà el que li toca però tindrà igualment molts problemes", explica Juanjo Sáez. L'il·lustrador descarta una quarta temporada d' Arròs covat , tot i que previsiblement realitzarà nous projectes d'animació amb TVC.

Èxit a la xarxa

Amb direcció de Luis Fabra i Kike Maíllo -l'últim, Goya enguany al millor director novell per Eva -, la sèrie ha estat un èxit des de la seva estrena el 2009. Un any després, Arròs covat va aconseguir un premi Ondas en la categoria de programa emès per emissores o cadenes no estatals. Més enllà de la seva audiència a la petita pantalla -una mitjana d'un 0,7% i 11.000 espectadors al 33- Arròs covat ha tingut una gran repercussió a internet. Les dues temporades emeses s'han estrenat a la xarxa. Només el perfil de Twitter de Xavi Masdéu té 2.790 seguidors.

stats