Mèdia 18/04/2011

El periodisme altruista de Propublica, premi Pulitzer

L'entitat ha entregat tots els guardons d'aquests any

Redacció
2 min
La portada del New York Times

BarcelonaEl mitjà 'online' ProPublica ha guanyat un premi Pulitzer pel seu reportatge sobre les qüestionables pràctiques de Wall Street. És el segon any consecutiu que aquest mitjà digital guanya un Pulitzer i el 2010 es va convertir en el primer diari 'on line' en aconseguir aquest reconegut guardó.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, 'Los Angeles Times' ha guanyat el Pulitzer pel seu reportatge sobre la corrupció a la localitat californiana de Bell, en què els funcionaris s'embutxacaven salaris desorbitats. La fotoperiodista del mateix diari Barbara Davidson s'ha endut un altre Pulitzer pel seu reportatge fotogràfic sobre la violència de bandes. 'The New York Times' ha guanyat dos Pulitzer. Un per al periodista David Leonhardt per les seves reflexions sobre l'economia dels EUA, i l'altre per als periodistes Clifford J. Levy i Ellen Barry en la categoria de millor reportatge internacional. El Pulitzer a la millor fotografia se l'ha endut 'The Washington Post' pel seu treball sobre el terratrèmol d'Haití.

Els premis Pulitzer, que reconeixen els millors treballs periodístics des de l'any 1917, han guardonat també en l'edició d'enguany el periodista Paige St. John del 'Sarasota Herald-Tribune' pel seu reportatge d'investigació sobre el sistema sanitari a Florida, així com els periodistes Mark Johnson, Kathleen Gallagher, Gary Porter, Lou Saldivar i Alison Sherwood del diari 'Milwaukee Journal Sentinel', pel seu reportatge sobre l'ús de la tecnologia genètica per salvar vides.

El Pulitzer al millor reportatge local se l'han endut els periodistes Frank Main, Mark Konkol i John J. Kim del 'Chicago Sun-Times' pel seu reportatge sobre la violència als suburbis de Chicago.

Altres Pulitzer han reconegut la feina de periodistes del 'The Star-Ledger' de Newark, del 'The Boston Globe', 'The Denver Post' o 'The Wall Street Journal'. El Pulitzer al millor treball de ficció ha anat a parar a Jennifer Egan pel seu llibre 'A Visit from the Goon Squad" (Alfred A. Knopf).

stats