El periodista Bertran Cazorla surt en llibertat després d'haver estat detingut

El jove acusa els Mossos d'haver-lo "maltractat", mentre que la policia afirma que ell hauria agredit agents del cos quan l'intentaven identificar

El periodista Bertran Cazorla ha sortit en llibertat després de passar la nit detingut per una patrulla dels Mossos d'Esquadra davant de la comissaria de Ciutat Vella, al carrer Nou de la Rambla de Barcelona. Segons els Mossos, ha quedat en llibertat amb càrrecs i haurà de comparèixer davant el jutjat d'instrucció de guàrdia quan sigui requerit. Fins a l'exterior de la comissaria de les Corts, on Cazorla ha estat detingut durant aquestes hores, s'hi han acostat familiars, coneguts i diputats, com David Fernández (CUP), Ferran Pedret (PSC), David Companyon (EUiA) i la diputada d'ERC Anna Simó.

Segons informa el portal 'La Directa' a través de Twitter, el professional s'hauria interessat per una actuació dels Mossos, cosa que hauria acabat amb la seva detenció. A més, testimonis presencials citats per aquest mitjà confirmen que ha " patit agressions, cops de puny, de peu i una forta bufetada dins les dependències policials". 'La Directa' explica també que els Mossos els han confirmat que Cazorla no ha demanat advocat designat i que no ha volgut comunicar la seva detenció als familiars al llarg de les hores que ha estat detingut. Sobre les suposades agressions, el portal cita fonts mèdiques per confirmar que ha hagut de ser traslladat a dependències sanitàries "per curar-li les ferides ocasionades pels agents".

Els Mossos l'assenyalen com a agressor

Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat a l'ARA que Cazorla es trobava acompanyat d'un grup de joves "molt passats de voltes" a les portes de la comissaria de Ciutat Vella. Davant l'enrenou que suposadament generaven, una parella d'agents hauria sortit a fer-los callar i a identificar-los, "sense cap intenció de detenir-los". Tot i que les fonts consultades per l'ARA no han confirmat si cridaven contra el cos de Mossos o no, els agents els haurien fet entrar a la comissaria per identificar-los. Un cop dins, Bertran Cazorla hauria passat dels crits "a l'agressió física". Per aquest motiu, hi hauria hagut un forcejament que hauria acabat amb Cazorla detingut i tota la resta en llibertat.

En una nota, els Mossos han informat que una vegada dins de la comissaria, "els agents continuaven rebent insults i amenaces d’un dels nois, que estava molt nerviós". Quan els mossos han informat als dos joves que ja podien marxar, "el noi més alterat ha agafat un joc de claus i s’ha llançat a sobre d’un dels policies, mentre el colpejava", segons la versió dels Mossos d'Esquadra.
 
Dos agents més han intentat detenir el jove, "que es resistia activament", i finalment "han hagut de fer servir la mínima força indispensable per tal de reduir-lo i detenir-lo. Fruït d’aquest forcejament els tres agents han resultat ferits lleus", han comunicat els Mossos en una nota.

Abans de traslladar el periodista a la comissaria de les Corts, els Mossos l'han portat, segons la seva versió, al CAP Pere Camps, també a Ciutat Vella, on els Mossos expliquen que només li han trobat les ferides pròpies "d'un forcejament i res més". D'aquesta manera han desmentit que hagi rebut cops de puny o bufetades per part dels agents, cosa que ha afirmat 'La Directa' aquest matí a través de Twitter. Els tres agents del cos de mossos d’esquadra han hagut de rebre assistència al mateix CAP "de diferents lesions causades pel detingut", han informat fonts dels Mossos.

Bertran Cazorla és membre de l'equip de premsa d'EUiA i col·laborador de 'La Directa'. També ha treballat a 'El País' i va ser corresponsal de l'ACN al Baix Llobregat.

Més continguts de