LLIBERTAT DE PREMSA
Mèdia 16/06/2013

Un periodista acusa els Mossos d'agressió

Bertran Cazorla va ser detingut ahir mentre demanava informació sobre la detenció d'un ciutadà

J.c.
2 min

Barcelona.Els Mossos d'Esquadra i el periodista Bertran Cazorla es van creuar acusacions de violència durant el dia d'ahir. L'única coincidència entre les informacions de les dues bandes: la detenció del jove dissabte a les set del matí.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons les explicacions que va donar un acompanyant de Cazorla al setmanari La Directa , tots dos passaven per davant de la comissaria de Ciutat Vella dels Mossos quan Cazorla es va interessar per la detenció d'un home. Una intenció que va fer que un grup de mossos se'ls emportessin dins de la comissaria, on els van identificar i escorcollar. En el moment en què Cazorla va demanar de recuperar el seu DNI és quan haurien començat els maltractaments físics que el setmanari on col·labora el periodista va denunciar ahir al migdia a través de Twitter. Mossos sense identificació l'haurien colpejat a la cara i tirat a terra, a més d'atacar-lo verbalment amb amenaces i insults. Un cop els Mossos l'haurien identificat, l'haurien qualificat de "maleducat, pel fet de ser periodista".

El mòbil de la detenció no té res a veure amb l'exercici de la seva professió, segons la versió del Mossos. Segons van explicar fonts de la policia a l'ARA, Cazorla estava cridant davant la comissaria amb un grup de gent "passada de voltes". Això hauria fet que els Mossos se'ls emportessin dins de la comissaria "només per identificar-los i deixar-los en llibertat tot seguit". Tot i això, les mateixes fonts explicaven que Cazorla estava tan exaltat que va arribar a "l'agressió física". Una tesi que més tard abonarien mitjançant un comunicat que detallava que Cazorla els hauria intentat agredir "amb unes claus", cosa que va comportar que "tres agents" el reduïssin per la força i que quedessin "ferits lleument" pel periodista.

Tant la versió de Cazorla com la de la policia coincideixen en el pas del jove pel CAP Pere Camps, també a Ciutat Vella. Els Mossos expliquen que el van portar per passar-hi una revisió, "si és que hi havia lesions". La Directa afirma que el van traslladar per curar-li les ferides "ocasionades pels agents".

Cazorla va quedar en llibertat amb càrrecs ahir a les quatre de la tarda. Fora de la comissaria de les Corts, que és on va estar retingut, l'esperaven diputats de diversos partits, familiars, amics i altres periodistes. Allà, va anunciar que denunciaria els maltractaments de la policia i potser també els serveis de premsa d'Interior per difamació. ICV-EUiA va anunciar ahir a la tarda que exigirà una investigació per aclarir els fets. També reclamen la compareixença del conseller d'Interior i del director de la Policia al Parlament.

Cazorla ha treballat a El País i a l'ACN, i treballa per a premsa d'EUiA. Va firmar el reportatge Onze morts en detencions i comissaries a l' Anuari Mèdia.cat .

stats