Mèdia 05/07/2021

El periodista Tico Medina mor als 86 anys

Nascut a Granada, és considerat un dels pioners de la televisió espanyola

ARA
1 min
Tico Medina, en una imatge d'arxiu

El periodista andalús Tico Medina ha mort als 86 anys, segons ha confirmat avui Carlos Herrera al seu programa Herrera en la COPE, del qual era col·laborador. Medina va començar la carrera professional a la seva ciutat natal, Granada, i posteriorment es va traslladar a Madrid, on va treballar en mitjans com l'Abc, RTVE i la revista ¡Hola!

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Medina és considerat un pioner de la televisió, mitjà en el qual va debutar el 1958 amb La pequeña historia del hoy, al qual van seguir altres programes com España en directo, Todo es posible en domingo i Gente de sábado. Va treballar com a corresponsal de TVE a Mèxic i quan en va tornar va presentar Buenas noticias fins al 1979. A l'Abc hi va treballar en diverses etapes: l'any 1971 s'hi va incorporar com a cap de reporters i entre 1975 i 1977 va ser responsable de reportatges especials. Hi va tornar del 1979 al 1984, i després el 1988. Medina també va ser cap de redacció d'¡Hola!

Com a col·laborador va passar per mitjans com Antena 3, Onda Cero, Canal Sur i Telemadrid. També va escriure alguns llibres centrats en la vida de personatges de l'escena cultural i social d'Espanya, com la duquessa d'Alba, Julio Iglesias i Lola Flores.

stats