25/08/2012

Una pèssima imatge turística

2 min

Un cop més, no hi ha dret. Prou malament està tot per dedicar-nos a putejar indefensos turistes com els que abans-d'ahir van anar al camp del Barça a veure el partit disputat contra el Maligne. Imagini's, els posem el partit en un horari més que normal (22.30) i, patapam!!!, quan són dins de l'estadi, confiats, els tanquem el metro (a traïció) i els deixem sense autobusos i amb una flota de taxis incapaç d'absorbir la demanda. Vaja, que hem fet un dia amb ells el que fem la resta de l'any a la resta de ciutadans que surten a sopar, que van a fer una copa o que van a segons quines sessions de cinema.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Insisteixo, no-hi-ha-dret!!! Però, però... quina mala imatge hem donat al món, sisplau!!! I miri que, precisament, els turistes és una cosa que cuidem. Bé, jo diria que els mimem, els afalaguem i els amanyaguem com si fossin el nostre bé més preuat (que, de fet, ho són). Al centre de BCN, per exemple, els oferim la possibilitat de proveir-se de productes d'alta qualitat gastronòmica a preus irrisoris. Hi ha una coneguda cadena molt famosa perquè pel preu d'un entrepà t'hi inclouen el pa (amb el qual els EUA recobreixen els seus blindats), el tall (finet, finet gràcies a una precisió gemològica) i les restes d'una ciutat ibera (simpàtica circumstància que permet datar, segle amunt, segle avall, l'elaboració de tan distingida menja). I, què me'n diu d'aquestes paelles "de marisc" amb aquell arròs de color groc vàter d'hospital dels anys 70 coronat per una gamba que va veure el mar per últim cop el mateix dia que la seva rebesàvia feia la primera comunió? I els souvenirs? Indrets sorgits d'una ment tan perversa que pot combinar un barret mexicà gegant (o minúscul) amb una estelada (ja sap, aquesta bandera que provoca reaccions violentes entre els guiris... com el balconing ?).

Per tant, prou de donar mala imatge a l'exterior. Facin el favor, senyors i senyores autoritats, de prendre mesures de cara als pròxims partits. Proposo que, ja que han de tornar a peu, els guiris segueixin una ruta senyalitzada on puguin fruir de totes aquestes meravelles descrites i de moltes altres que no són menys distretes. Tot sigui per la seva felicitat.

stats