Drets d'autor
Mèdia 20/01/2012

El senat nord-americà ajorna la votació de la PIPA, la llei paral·lela a la SOPA

La cambra l'havia de prendre en consideració dimarts, però s'ha posposat sense nova data. Hi havia dubtes que tingués el suport necessari per tirar endavant

Reuters
1 min

WashingtonEl líder demòcrata al senat dels Estats Units, Harry Reid, ha decidit aquest divendres posposar la votació per a la presa en consideració de la Protect Intellectual Property Act (PIPA), la llei antipirateria que es debatia en aquesta cambra i que es considera la germana de la SOPA, que es tramita a la Cambra de Representants. En una breu declaració, Reid ha assegurat que no hi ha cap raó que impedeixi resoldre les preocupacions que desperta aquesta llei, que oposa la indústria cinematogràfica amb els usuaris d'internet i les grans empreses de la xarxa. Reid no ha posat cap nou termini per a la votació de la PIPIA, que estava prevista per a dimarts. La decisió de Reid arriba tot just l'endemà que un senador demòcrata insinués que la llei no tenia el suport necessari per tirar endavant.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'objectiu d'aquesta llei és impedir l'accés a webs de fora dels Estats Units que utilitzin materials piratejats i que falsifiquin pel·lícules, música i altres tipus d'arxius. La PIPA, igual que la SOPA, va motivar la protesta d'aquest dimecres a la xarxa, ja que es tem que pugui suposar amenaces per pàgines que actuen dins de la legalitat.

stats