Mèdia 13/01/2012

"El pla Rajoy funciona", a la portada de 'La Razón'

L'èxit de la venda de deute sobirà espanyol als mercats internacionals i la visita d'Artur Mas a Madrid per explicar el pacte fiscal són dos temes destacats en les portades d'aquest divendres

Ara
3 min
'La Razón'

BarcelonaLa Razón destaca que les mesures que ha encetat Rajoy en arribar al govern espanyol "funcionen". Pe es basa en r aventurar aquesta afirmació a només unes setmanes de l'arribada dels populars a la Moncloa es basa en la venda de deute públic espanyol. El diari qualifica de "massiva" la compra de deute espanyol i diu que la venda que va acosneguir ahir dijous és una "mostra de suport dels mercats". El rotatiu també il·lustra la seva portada amb una foto del president de la comunitat andalusa per anunciar que "la Junta va repartir 70 milions d'euros als sindicats al 2011 en plena crisi dels ERO".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El comportament dels mercats respecte la venda de deute públic espanyol ocupa e forma aclaparadora la portada d'Abc. Una pluja de bitllets sobre el mapa de l'Estat espanyol il·lustra el titular: "Els mercats premien els ajustos d'Espanya". En segon lloc, el rotatiu destaca "més de 250 incompliments" derivats dels "papers de l'engany" que ahir dijous van ocupar la portada d'aquest diari "sobre el traspàs de poders".

La Vanguardia parla de la visita del president de la Generalitat a Madrid i destaca que "Mas convida Rajoy a crear un clima de confiança". Segons el diari del Grupo Godó, Mas el va presentar a la capital com "la reconciliació amb Espanya" i el va justificar com un "dipòsit a terminis". En segon lloc, afirma que els mercats "s'aboquen a comprar deute espanyol".

El Periódoco també titula en aquesta línia i afirma que "Mas confia que Rajoy desbloquegi els 2.450 milions". En segon lloc, avança que Catalunya afronta la jubilació de 9.000 funcionaris en 5 anys. Malgrat aquests dos temes, el rotatiu il·lustra la seva portada amb una foto del Barça i titula que "compleix el tràmit a Pamplona i s'enfrontarà al Madrid".

El Punt-Avui també obre amb l'advertència de Mas i escriu en portada que "el suport a Rajoy és a curt termini". La foto és per als soldats nord-americans que orinen sobre cadàvers de talibans, ho titula molt senzillament: "Una vergonya".

És una foto que també apareix a la portada del diari ARA. Tot i això, aquest rotatiu obre amb un tema que afecta moltes famílies des de la crisi en les finances públiques: "Els pares pagaran més per l'escola bressol". Dels soldats dels EUA, l'ARA n'explica l'"indignació a l'Afganistan".

La trobada del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i les comunitats autònomes ens deixa el titular que escriu El País: "El govern espanyol no permetrà que cap comunitat autònoma faci fallida". Les finances públiques ocupen un paper destacat en la portada del diari i ja que assegura que Moody's "enfonsa el deute valencià a nivell de bo escombraria". També es fa referència en la pàgina 1 del rotatiu de Prisa als correus que Iñaki Urdangarin enviava sobre els seus negocis. Concretament, afirma que Cristina de Borbó "va encarregar compres per a Aizoon que no es poden justificar".

El Mundo enceta la seva edició d'avui divendres amb la mateixa foto de Griñán sortint d'un galió que fa servir La Razón. Tot i això, el rotatiu explica que el president del govern espanyol destitueix "el comandament policial acusat de delatar" les intencions de la policia al País Basc respecte ETA. També recorda que "els mercats aplaudeixen la venda de deute públic de Rajoy". No oblida les novetats del cas que afecta el gendre del rei i assegura que "La Caixa serà forçada a entregar les dades d'Urdangarin".

El diari Público també aborda la venda de deute públic que Espanya va realitzar ahir dijous. Tot i això, és més crític que la resta i afirma que qui guanya no és Rajoy com diuen altres diaris, sinó "la banca" de la qual assegura que "guanya". Chacón i Rubalcaba ocupen la part central de la seva portada acompanyats per un titular que assegura que hi ha "dirigents del PSOE, que volen el debat".

Els diaris esportius parlen del partit del Barça d'ahir dijous i del clàssic que ja s'apropa. El diari Sport el qualifica el derbi de "clàssic del 'copón'". El Mundo Deportivo titula que el derbi serà "apassionant" i que els jugadors blaugrana estan "mentalitzats per mantenir la seva marxa triomfal". El nou 9 titula amb el partit d'ahir contra l'Osasuna però fetn referència al clàssic: "Blancs rere la boira".

stats