Mitjans públics

La plantilla de RTVE rebutja la proposta de conveni que garantia els llocs de treball durant dos anys

La votació es va decidir per només 29 vots. La direcció podrà imposar ara el seu criteri

Els treballadors de Radiotelevisió Espanyola han rebutjat aquest dimecres per una diferència de 29 vots el nou conveni col·lectiu en un referèndum que havia de segellar l'acord subscrit per la direcció de la corporació i els sindicats UGT, SI i USO a principis d'aquest mes. La proposta de conveni, que garantia el manteniment dels llocs de treball durant dos anys i suposava un estalvi de 28,5 milions d'euros, ha rebut 2.329 vots en contra i 2.300 a favor, a més de 198 paperetes en blanc i 58 de nul·les. 

La proposta rebutjada per la plantilla havia de ser vigent fins al 31 de desembre del 2015 i implicava una rebaixa de la despesa de la corporació en personal de l'entorn del 7,5% dels 380 milions que s'hi havien destinat el 2012. Entre les condicions de l'acord hi havia una rebaixa de sous que en cap cas no podia superar el 5% i no afectava ni el salari base ni l'antiguitat. Altres mesures previstes en la proposta de conveni eren dotar RTVE de "més productivitat" i "d'estructures més competitives", amb una "mobilitat funcional i geogràfica" més gran, segons va explicar el president de l'ens públic, Leopoldo González Echenique, en una compareixença al Congrés. 

Com a contrapartida, a més de garantir els llocs de treball durant dos anys, s'havia de mantenir l'actual estructura territorial i es descartava aplicar "moltes de les mesures de la reforma laboral", mentre que l'aplicació d'algunes altres s'hauria de modular "substancialment", segons van argumentar els sindicats que donaven suport al text. Segons Echenique, aquesta proposta de conveni permetia que RTVE fos "més competitiva" i garantia "un important estalvi en la factura de personal". 

Segons recull 'El Mundo' citant fonts dels treballadors, les conseqüència del vot negatiu de la plantilla poden ser "mesures molt dures" imposades segons el criteri de la direcció, i que podrien incloure "una reducció salarial d'entre el 15 i el 20%", a més d'acomiadaments.