31/05/2011

Per poc, però a Twitter van guanyar ells

1 min

Els responsables de Twitter ens ho feien saber mentre la rua blaugrana feia cap al Camp Nou pels carrers de Barcelona: dissabte, durant la final de la Champions, el trànsit en els seus servidors va superar els 6.000 tuits per segon (TPS, una nova unitat de mesura que caldrà recordar). No es va arribar al rècord de 6.939 TPS assolit la nit de Cap d'Any, quan els japonesos es desitjaven Akemashite omedetou gozaimasu en 140 espais en lloc dels 160 d'un SMS, però és gairebé el doble que els 3.283 TPS de l'estiu passat, quan la selecció -també- del Japó va guanyar la de Dinamarca al Mundial de futbol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des de llavors han passat dues coses: la primera és que Twitter ha ampliat la capacitat dels seus sistemes. De fet, l'han ampliat dues vegades: en descobrir que el seu nou centre de càlcul tenia goteres, van haver de marxar a un altre. La segona és el canvi d'hàbits dels espectadors: ara un de cada quatre internautes navega mentre mira la tele.

Els culers, però, hauran d'acceptar la victòria del ManU a Twitter, ni que sigui pels pèls: els 6.303 TPS provocats per Rooney en empatar el partit de Wembley van superar els 6.277 TPS generats pel gol de Villa.

stats