Un “polemista” que gaudeix debatent amb “grans savis”

Narcís Caner és l'usuari de l'ARA.cat amb més comentaris publicats

Narcís Caner Mascort és l’usuari de l’Ara.cat amb més comentaris publicats, més de 12.500. Hi ha arribat, a més, en un temps rècord. A diferència d’altres usaris que hi participen des de l’inici, l’any 2010, ell va publicar el seu primer comentari fa poc més de tres anys, l’octubre del 2013, i en aquest temps n’ha fet 11 al dia de mitjana. Amb 74 anys i jubilat, hi pot dedicar temps. “Em vaig fer subscriptor perquè hi volia participar”, explica des de casa seva, a Palamós. Va fer el pas després de consultar-ho amb la seva dona, i el van ajudar a registrar-se els fills. “Tinc mainada moderna, un és enginyer informàtic, i dominen els aparells”, detalla. Llegeix i comenta exclusivament amb el mòbil. La tauleta que té va massa lenta, i l’ordinador el troba massa complicat.

Confessa que és “bastant polemista”, però presumeix de signar “amb nom i cognoms”, cosa que no és gaire habitual. “No m’he d’amagar de res, puc anar pel carrer amb la cara alta”, subratlla. Als mateixos comentaris, afegeix, ha criticat molts cops els que utilitzen pseudònim. Tot i que reconeix que hi ha picabaralles, Caner reivindica convençut que “als comentaris hi ha grans savis que expliquen grans coses”. Cita alguns usuaris a qui ja coneix pel nom, i a qui també voldria conèixer personalment, i afegeix: “Fins i tot de l’altre costat n’hi ha de molt bons. Alguns són molt hàbils i expliquen les coses molt bé”.

Es refereix als contraris al procés sobiranista, el debat estrella. “Sóc un animal polític. He sigut activista, i regidor a Palamós”, confessa. Va ser en les primeres eleccions municipals de la democràcia, amb Convergència i Unió. Sobre l’independentisme, però, aclareix que és dels que hi han arribat fa poc: “La meva senyora, nascuda a Andalusia, va ser-ho abans que jo, que encara creia en l’encaixonada”. També puntualitza que la secció de política no és l’única on fa comentaris: “M’interessa tot”. De jove havia fet de pastor i de cambrer, i després va ser petit empresari amb un taller de serralleria. Ha viscut a l’estranger i parla cinc idiomes. Als comentaris de l’Ara.cat, però, és on ha après a escriure en català.