Mèdia 18/11/2014

TV3 es defensa de les acusacions del PP: “'Polònia' és un programa d'humor i sàtira política”

La cadena considera que el gag que el PPC ha portat al CAC al·legant que "va comparar" el president espanyol amb Adolf Hitler està "tret fora de context"

Efe
1 min
Una imatge del gag del Polònia en què es recrea la pel·lícula 'El Hundimiento' / ARA

BarcelonaTV3 ha assenyalat que el gag del programa 'Polònia' que el PPC ha portat al CAC al·legant que la cadena "va comparar" el president espanyol, Mariano Rajoy, amb Adolf Hitler està "tret fora de context" d'un programa d'"humor i sàtira política". Fonts de Televisió de Catalunya han recordat, en declaracions a Efe, que el gag "és una paròdia d'una escena d'una pel·lícula" ('L'Enfonsament') i que això és un "recurs utilitzat de forma habitual en el programa".

L'escena en qüestió, que escenifica el moment del film en què Hitler descobreix que Alemanya ha perdut la guerra, constitueix una de les escenes més parodiades de la història del cinema, i compta amb més de 2.000 paròdies a YouTube. TV3 considera que el gag de 'Polònia' no inclou en cap moment "referències ideològiques al nazisme, ni verbals ni d'imatge".

L'emissora apunta que l'escena s'ha tret de context, ja que no es parlava "de res que tingués relació amb el nazisme" i tampoc no hi havia "signes o símbols que identifiquessin aquesta referència ideològica". TV3 recorda que 'Polònia' es caracteritza per ser un programa que és "crític amb totes les opcions polítiques", per la qual cosa no comparteix "en absolut" el criteri de "difamació" que ha denunciat el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo.

stats