Mèdia 12/06/2011

'La Razón' proclama que "torna el terror"

El diari acompanya un regidor del PP escridassat al municipi basc d'Elorrio

Redacció
2 min
Portada Razon 12j

BarcelonaLa proclamació dels nous ajuntaments és protagonista a les portades de tots els diaris. En el cas dels que s'editen a Madrid, el focus està posat al País Basc i el poder que ha aconseguit la formació política Bildu. Així, La Razón diu que "torna el terror" referint-se que l'organització agafa poder "sense condemnar ETA, retira la bandera d'Espanya, amenaça el PP i demana l'alliberament dels presos". El diari va viure amb l'únic regidor popular d'Elorrio, Carlos Garcia, "el calvari de desafiar els radicals" perquè amb el seu vot va frenar Bildu. En la mateixa línia titula El Mundo, que afirma que "Bildu arriba als municipis actuant igual que Batasuna". Amb més agressivitat titula La Gaceta, que considera que "ETA ja té alcalde a Sant Sebastià".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els diaris editats a Catalunya se centren en els ajuntaments del país i en l'ascens de CiU. El Punt obre la seva portada explicant que "els nous alcaldes investeixen CiU com a força hegemònica". A la primera hi mostren un recull de fotos dels nous alcaldes, destacant també l'ascens del PP en ajuntaments grans com Badalona i el fet que "els pactes donen al PSC les alcaldies per forjar un mínim contrapès urbà". Per la seva banda, El Periódico titula que "La dreta agafa el poder municipal", destacant que "el PP governarà dos terços de les capitals espanyoles" i que "CiU dobla de llarg el PSC en nombre d'alcaldes i Albiol conquista Badalona".

L'ascens dels populars és motiu de portada a El País, que ho resumeix afirmant que "El PP assumeix el major poder municipal de la democràcia", i exposa que "CiU i Bildu aconsegueixen màxims històrics a les alcaldies". La Vanguardia parla de "Relleu als ajuntaments", destacant que "CiU té la meitat dels 900 alcaldes catalans que són al poder des d'ahir" i també posa de relleu una dada: "El PP guanya unes 40 alcaldies amb l'ajut d'IU".

Pel que fa als diaris esportius, l'SPORT publica una entrevista exclusiva a Leo Messi des d'Argentina. El davanter blaugrana assegura que l'equip segueix "amb gana de glòria" i explica que "he après molt de Guardiola". Finalment, El 9 Esportiu titula un contundent "que no tornin", en referència al Bilbao Basket després que ahir el Barça va guanyar el segon partit de la final de la Lliga ACB i es troba a només una victòria d'aconseguir el títol.

stats