PREMSA
Mèdia 14/03/2011

La catàstrofe del Japó a les portades d'arreu del món

Les portades dels diaris de tot el món reflecteixen avui les conseqüències de la catàstrofe del Japó. Alguns es centren en el nombre de víctimes, que es comptabilitzen en milers, i d'altres en la cadena d'esdeveniments catastròfics que s'estan succeint des del seisme

Redacció
3 min
The Boston Globe, 14 de març

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } El Japó continua sent el protagonista de totes les portades d'avui, tant a la premsa internacional com a casa nostra. “Desastres en cascada al Japó” és el titular del diari nord-americà The Boston Globe, acompanyat d'una imatge corprenadora d'una noia tapada amb una manta enfront d'un piló de mobiliari urbà destruït. Utilitzant la mateixa imatge que el The Boston Globe, The Daily Telegraph titula “Japó lluita per la seva vida” i The Scotsman publica “El Japó s'enfronta a quatre bombes de rellotgeria”, explicant que les conseqüències del terratrèmol i el tsunami poden afectar a quatre reactors nuclears. Per la seva banda, The New York Times publica “Japó sacsejat mentre el nombre de morts augmenta i el risc nuclear amenaça” i The Wall Street Journal publica "El nombre de morts podria superar els 10.000”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la premsa nacional, La Vanguardia obre la seva edició amb el titular "La crisi més greu des de la Segona Guerra Mundial" i afegeix que l'exèrcit desplega 100.000 soldats en les tasques de rescat. La imatge de dues infermeres traslladant un pacient amb el paisatge devastat de fons ocupa bona part de la portada. "Japó lluita contra rellotge per evitar el seu Txernòbil" és el titular d'El Mundo. L'ABC mostra "La pitjor crisi des del 1945", La Razón obre amb "L'alerta nuclear es triplica" i l'Avui titula "Angoixa", afegint que es troben 2.000 cadàvers a la costa de Miyagi, la més afectada pel tsunami posterior al terratrèmol de divendres passat. Per la seva banda, "Japó tem el desastre nuclear" és el titular d'El País, i afegeix que l'alerta atòmica s'estén a una altra central, on ha fallat el sistema de refrigeració i que, segons càlculs oficials, s'eleven a més de 10.000 els morts i a 600.000 els desplaçats de les zones afectades. En la mateixa línia, l'ARA titula "Instal·lats en la crisi nuclear" i afegeix que les centrals de Tokai i Onagawa se sumen al col·lapse de Fukushima i fan necessàries mesures antiradiació. El diari també apunta que Alemanya i França donen garanties a la població de la seguretat dels seus reactors.

A banda del Japó, alguns diaris apunten altres notícies del dia a la portada. És el cas de La Vanguardia, que titula "El límit de 110 km/h redueix el consum de carburant la meitat del que es va anunciar" i afegeix que un estudi fet pel mateix diari indica que l'estalvi mitjà és de 0,3 litres cada 100 quilòmetres, en comptes dels 0,7 litres que van xifrar fonts oficials. Per la seva banda, El País mostra "Les forces de Gaddafi acorralen als rebels a l'est de Líbia" i afegeix que bona part de les ciutats petrolieres tornen a estar a mans del règim, mentre els grups armats de l'oposició es retiren. El Mundo titula "Zapatero en la cinquena posició per ser el candidat del PSOE", i afegeix que només el 7,3% dels ciutadans voldria novament com a candidat l'actual president del govern espanyol, sent Rubalcaba el preferit.

"Aquest punt és bo", mostra l'Sport

La premsa esportiva obre l'edició d'avui amb l'empat del Barça-Sevilla en el partit de Lliga d'ahir. L'Sport mostra un titular positiu amb "Aquest punt és bo" i afegeix que un gol anul·lat a Messi, un penal no pitat i dos pals eviten el triomf del Barça. "Molt Barça, poc premi" és el titular de El Mundo Deportivo, afegint que el Barça va ser molt superior al Sevilla durant tota la primera part. Per la seva banda, des d'un punt de vista Marca mostra "Clar que hi ha Lliga" i l'As titlua "A cinc punts!", i afegeix que un gran Sevilla va aconseguir frenar el líder.

stats