Recull de premsa
Mèdia 28/10/2011

Tirant pastissos, “Així fan 'política' els amics d'ETA”, a la portada del diari 'Abc'

Mostren el rebuig a l'AVE, al seu pas pel País Basc, llançant tres pastissos a la presidenta de Navarra. La recapitalització de la banca exigida per la UE i les repercussions a les borses i a les entitats espanyoles encapçalen les portades d'aquest divendres

Ara
2 min
Abc, 28 d'octubre

BarcelonaOpositors al tren d'alta velocitat van llançar aquest dijous tres pastissos contra la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina, mentre participava a Tolosa (França) a la reunió de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). L'Abc utilitza la notícia per obrir l'edició d'avui amb el titular “Així fan 'política' els amics d'ETA”, i afegeix que Bildu es nega a condemnar l'atac contra la presidenta navarresa per part d'activistes contraris a l'AVE basc. El Mundo també col·loca l'incident a la portada, i descriu els “agressors” com a “ecologistes abertzales”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els titulars econòmics al voltant de l'exigència europea de recapitalitzar la banca encapçalen gairebé totes les portades. El Punt Avui assenyala que “Les exigències a la banca restringiran més el crèdit”, un titular molt similar al que serveix El País, que afegeix que les entitats espanyoles no necessitaran diner públic per complir amb la UE. Público opta per “La banca espanyola discrepa però acata” i La Vanguardia apunta que “La banca espanyola descarta que li calguin diners públics”.

En un to més optimista, El Periódico diu que “La gran banca aixeca el cap”, l'ARA rebla que “Europa revifa” amb la pujada de les borses i La Razón sentencia que hi ha “Eufòria a les borses”. Per la seva banda, El Mundo es decanta per “El PP i els bancs veuen Espanya com a perdedora dels acords”.

Les paraules de Peces-Barba també tenen un lloc destacat a les portades catalanes, que destaquen diferents fragments del seu discurs sobre l'encaix de Catalunya a Espanya.

stats