PREMSA
Mèdia 30/01/2011

Les protestes contra Mubàrak centren l'atenció a les portades

Els diaris focalitzen la seva portada en la tensió que es viu a Egipte i la formació del nou govern del president

Sergi Sabaté
2 min
abc

BarcelonaEls diaris posen el focus de la seva primera plana d'aquest diumenge en les protestes d'ahir a Egipte contra el president del país, Hosni Mubàrak. El País titula que 'les masives protestes deixen Mubàrak al límit de la caiguda” i apunta que el buit de poder al país dispara els saquejos a les botigues. Aquest rotatiu publica també una entrevista a Rufi Etxeberia, dirigent de Batasuna, que afirma que “l'esquerra abeztale no accepta cap tutela d'ETA". L'ABC obre amb el titular "objectiu Mubàrak" amb una gran fotografia de portada en què es veuen els militars amb un infant.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Vanguardia, centra una gran fotografia de la protesta egipcia i diu que “Mubarak s'aferra al poder tot i la masiva protesta”. L'ARA també tracta els fets egipcis a la la seva primera plana, comparant la caiguda del Mur de Berlín amb el govern egipci. El titular de l'ARA és “el Mur de Berlín del món àrab?”.

Pel que fa als diaris catalans, destaquen les entrevistes a Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida. El Periódico obre amb una entrevista al president de la Generalitat en què assegura que “Catalunya se sacrifica i l'Estat malgasta”. Segons Mas, el pla d'ajust del seu govern “obeeix a una situació heretada” i creu que el PSC “hauria d'ajudar-nos a resoldre els problemes que ha creat”. Per la seva part, l'AVUI entrevista el Secretari General de Convergència i Unió. “Mas ha anat més lluny que Pujol amb la independència”, diu Duran i Lleida que no descarta tornar a Catalunya com a conseller en cap. Aquest diari també entrevista l'alcaldable d'ERC per Barcelona, Jordi Portabella, que és motiiu de portada a El Punt on diu que “tenim la voluntat de disputar la victòria”.

Finalment, Mariano Rajoy és el protagonista de la portada de El Mundo. En el titular de portada, Rajoy promet que “arreglarem l'economia en dos anys”. En la primera part d'aquesta entrevista el rotatiu destaca deu mesures per recuperar el creixement i la ocupació. Público, de la seva banda, se centra en assegurar que “els sindicats recuperen el pols” amb una entrevista a Ignacio Fernàndez Toxo, secretari general de Comissions Obreres. Aquest diari també publica un reportatge que titula “dues dècades d'atacs als sistemes públics de pensions”.

stats