Recull de premsa
Mèdia 02/01/2012

CiU tornaria a guanyar les eleccions al Parlament si es fessin anticipades, segons un sondeig de 'La Vanguardia'

PP, ERC i ICV creixerien a costa dels socialistes (que perdrien 1,5 punts) i els partits minoritaris. Urdangarin i la casa reial continuen protagonitzant alguns titulars a les primeres pàgines

Ara
2 min
La Vanguardia, 2 de gener

BarcelonaLa Vanguardia encapçala la primera portada de l'any amb les dades d'una enquesta de Feedback sobre intenció de vot de les quals extreu: “CiU manté l'avantatge electoral tot i els ajustos”. Segons les dades del sondeig, fet el 28 de desembre del 2011, si es tornessin a convocar eleccions al Parlament de Catalunya, el 38,5% dels enquestats votaria CiU, davant del 16,9, que optarien pel PSC, el qual recularia 1,5 punts respecte als comicis de novembre del 2010. PP, ERC i ICV creixerien a costa dels socialistes (que perdrien 1,5 punts) i els partits minoritaris. Així, la composició de la cambra quedaria amb 61-62 escons per a CiU, 25 per al PSC (que en perdria tres), 19 per al PP (que en guanyaria un), 15 per a ERC (cinc més que en els anteriors comicis) i 13-14 per a ICV-EUiA (que en guanyaria 3-4).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Periódico es decanta pels reptes de l'any que comença i titula: “Tot per fer el 2012”. Amb un mosaic amb les fotografies d'algunes de les cares que han marcat el 2011, el diari afegeix: “La societat busca esperances per fer front al retorn de la recessió i als efectes de les retallades”.

En una línia similar, l'Abc obre amb l'advertència de la cancellera alemanya Angela Merkel en el discurs de Cap d'Any, i titula: “El 2012 serà més difícil que el 2011”.

L'ARA fa balanç dels primers deu anys de la moneda única i titula: “Euro: una primera dècada convulsa”.

El Punt-Avui es fixa en la complicada situació econòmica dels ajuntaments, i diu: “Sotrac als municipis”.

Els ajustos de Rajoy obren unes quantes portades. El País explica: “Rajoy apuja l'IRPF per evitar una altra crisi del deute pel dèficit al 8%”. Público assenyala: “Rebuig general a la tisorada de Rajoy”. Per contra, La Razón presenta les dades d'una enquesta d'NC Report segons les quals “La majoria dels espanyols creu necessaris més ajustos contra la crisi”.

Urdangarin i la casa reial continuen protagonitzant portades. El Mundo obre edició amb el titular: “La molt alta valoració del rei i del príncep mantenen la monarquia a la superfície”, i presenta les dades d'un sondeig que contraposen els bons resultats del monarca i el seu fill amb els “molt dolents” del duc de Palma. En un titular secundari, el diari afegeix: “Urdangarin va utilitzar el palau de Marivent com a oficina comercial”. Per la seva banda, Público titula: “Les incògnites sense revelar dels comptes de la Corona”, i recorda totes les partides que les dades fetes públiques la setmana passada “exclouen”.

stats