Recull de premsa
Mèdia 29/08/2011

“La guia 'mangui' de Barcelona”, a la portada d''El Periódico'

Els Mossos i elsagents turístics difonen a les xarxes socials un catàleg de delictes ple d’expressions xenòfobes. La petició de CiU de limitar el dèficit fiscal de les autonomies amb l'Estat i l'huracà 'Irene' dels EUA són els dos arguments de portada

Redacció
2 min
El Periódico, 29 d'agost

BarcelonaEl Periódico encapçala l'edició d'aquest dilluns amb un tema local i titula “La guia 'mangui' de Barcelona”. El diari es fa ressò d'un manual en forma de mapa que els Mossos i diversos informadors turístics de la ciutat han difós a través de les xarxes socials. El document, que destaca per l'ús d'expressions xenòfobes i despectives com “moritos de l'aerobús”, presenta una llista de les principals bandes de carteristes i lladres de la ciutat ubicats a les zones on solen actuar. El plànol s'ha convertit en un manual d'ajuda per als policies i guies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La petició de CiU de limitar el dèficit fiscal de les autonomies amb l'Estat és un dels arguments principals a les portades d'aquest dilluns. Aquest és el tema d'obertura a La Vanguardia, que titula “CiU exigeix limitar per llei el dèficit fiscal català”. El Mundo també té els nacionalistes catalans com a protagonistes i diu “CiU pretén que a més del dèficit es limiti la solidaritat”.

El País destaca “L'esquerra abertzale recull dels presos el desmarcatge d'ETA”, i l'ABC també es fixa en el País Basc i diu “ETA exigeix a Bildu un altre procés”.

Público opta per “Els rics paguen cada vegada menys” i afegeix que el tipus efectiu de l'IRPF que abonen les rendes més altes s'ha reduït més de 18 punts en 15 anys. El Punt Avui titula “Els trens regionals, en via morta” i La Razón fa una enquesta electoral i diu “Rubalcaba deixaria el PSOE amb 117 escons, la pitjor xifra de la seva història”.

Les imatges de portada a la majoria de diaris són per a l'huracà Irene, que ha frenat el seu pas per la costa est dels Estats Units a Nova York. Per l'ARA és el tema d'obertura i titula “L'huracà respecta Nova York”.

Pel que fa a la crònica esportiva, els rotatius catalans se centren en el partit de Lliga entre el Barça i el Vila-real d'aquest dilluns. Tant l'Sport com Mundo Deportivo citen la fita de l'equip blaugrana: aconseguir la quarta Lliga consecutiva. A Madrid, el protagonisme a les portades de l'As i Marca és per al conjunt blanc, que aquest diumenge es va imposar amb un contundent 0 a 6 davant del Saragossa.

stats