Recull de premsa
Mèdia 28/09/2011

L''Abc' presenta un “informe sobre el malbaratament” a Catalunya

Assenyala els 10 símbols catalans que no pateixen retallades, “molts relacionats amb polítiques identitàries”, com ara la selecció catalana de dards i la Diada, i denuncia que mentrestant “la Generalitat desarma l'estat del benestar amb les retallades”

Ara
2 min
ABC, 28 de setembre

BarcelonaL'Abc apunta a la portada un '“informe sobre el malbaratament” a Catalunya i, en les pàgines interiors del diari, assenyala els “10 símbols” catalans que no pateixen retallades “mentre la Generalitat desarma l'estat del benestar amb les tisorades”, i destaca que “molts d'ells” estan relacionats amb qüestions identitàries: política lingüística, consell de garanties estatutàries, síndic de greuges i altres organismes, consells comarcals, mitjans públics de comunicació, ambaixades i política exterior, selecció catalana de dards, la Diada, informes d'escàndol i conseller del CAC.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'impost sobre les rendes més altes proposat pel president del Govern, Artur Mas, en el debat de política general és el titular d'obertura a la premsa catalana. La Vangaurdia diu “Mas planteja un impost sobre les grans fortunes” i l'ARA rebla “Impost als rics” i afegeix que Mas manté el rumb de les retallades. El Punt Avui destaca les paraules del president i diu “No tenim alternativa” en l'aplicació de mesures d'estalvi econòmic i El Periódico es decanta per “Mas mira el 20-N”.

La premsa espanyola obre amb la precampanya electoral i destaca la crítica del candidat socialista a les propostes de retallades del seu homòleg popular. La RazónLa Razón diu “La 'motoserra' del candidat” i afegeix que comença la campanya de la por de Rubalcaba, que “acusa Rajoy de buscar la destrossa de l'estat del benestar” i “de treure la motoserra i la dalla”. En la mateixa línia, El Mundo obre amb “Rubalcaba munta la seva jornada de lluita per les retallades del PP” i Público amplia el titular als dos candidats i diu “Les retallades acaparen la campanya”.

Els diaris també dediquen un destacat a la congelació dels pagaments a les residències catalanes. El País hi dedica un dels titulars principals i diu “Catalunya deixa de pagar a residències i proposa un impost per a rics” i afegeix que Artur Mas vincula els ajustos a la falta d'autonomia.

En la pàgina esportiva, la “reconciliació” entre Pep Guardiola i Sandro Rosell al Barça, i la victòria del Reial Madrid davant de l'Ajax en el partit de Lliga de Campions són els dos titulars destacats a les portades.

stats