Recull de premsa
Mèdia 11/10/2011

“El PER català: 600 milions per als consells comarcals”, a la portada de l''Abc'

El diari diu que la Generalitat compta amb 1.040 consellers escollits entre els 9.137 regidors electes a les municipals. La demanda de copagament sanitari per part de la patronal, els titulars electorals i els conflictes socials a Egipte obren les portades d'aquest dimarts

Ara
2 min
ABC, 11 d'octubre

BarcelonaL'Abc parla aquest dimarts d'un “PER català” que aporta “600 milions per als consells comarcals”. El diari subratlla que la Generalitat compta amb 1.040 consellers escollits entre els 9.137 regidors electes a les municipals. Aquesta és la contraofensiva del rotatiu a les declaracions de Duran i Lleida, que subratlla que si “alguns” relacionen el PER amb el vot subsidiari, “una de les finalitats dels consells comarcals –creats per CiU el 1987– va ser desmuntar el govern metropolità de Barcelona” i “frenar el poder socialista a les diputacions”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La demanda de copagament sanitari per part de la patronal del sector privat i concertat –la Unió Catalana d'Hospitals– és un dels titulars destacats a les portades catalanes, i és el titular d'obertura d'El Punt Avui.

Els missatges polítics i els titulars electorals també encapçalen portades. La Vanguardia opta per “El PSC s'apunta a unes primàries a la francesa” i El Periódico es decanta per “El PP demanarà diners a la UE per als bancs espanyols”.

En clau econòmica i europea, l'ARA alerta que “Els dubtes paralitzen Europa” i destaca que la UE ajorna la cimera per tancar l'acord Merkel-Sarkozy.

En la crònica internacional, els diaris destaquen el conflicte egipci entre coptes i militars i alguns rotatius dediquen la fotografia de portada als funerals de les víctimes.

A la premsa espanyola, trobem titulars diversos a la primera pàgina. El País destaca “Anticorrupció investiga el sou i la pensió de l'excap de la CAM”, El Mundo assenyala que “Barroso avisa les autonomies: Espanya voreja ja el precipici”, La Razón opta per “ETA exigirà via lliure al seu partit com a condició per deixar les armes” i Público adverteix que “La fam té culpables”.

stats