Recull de premsa
Mèdia 18/11/2011

“Manyagues i punyalades” entre Rubalabaca i Chacón, a la portada del diari 'El Mundo'

L'elevada prima de risc espanyola, que aquest dijous es va quedar al llindar dels 500 punts, i la intervenció del BCE comprant deute espanyol són el principal tema d'obertura aquest divendres

Ara
2 min

BarcelonaEl míting dels socialistes al Fòrum de Barcelona, aquest dijous, ocupa un espai destacat a les portades d'avui, especialment a la premsa catalana. Alguns diaris espanyols també se'n fa ressò, però des d'una òptica punyent. És el cas d'El Mundo, que mostra una imatge de Rubalcaba i Chacón acaronant-se i titula “Manyagues i punyalades”. El diari subratlla que el cap de llista del PSOE va passar la jornada d'ahir amb qui va voler disputar-li la candidatura socialista. En la mateixa línia, La Razón diu: “Rubalcaba i Chacón es regalen manyagues per escenificar unitat”. A la premsa catalana, El Periódico diu “Bany català de Rubalcaba” i La Vanguardia, “Rubalcaba es posa en mans de Catalunya”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'alerta econòmica i el presumible canvi polític espanyol es mesclen, inevitablement, en els titulars. La Razón és el que ho fa més explícitament i aquest divendres encapçala l'edició impresa amb el titular “Rajoy planteja un pregovern a Zapatero davant l'alerta econòmica”. Segons el diari, el líder del PP vol començar el traspàs de poders la pròxima setmana si aconsegueix majoria absoluta el 20-N, i formaria equips amb membres del seu partit que treballarien amb els diferents ministeris. En aquesta línia, l'Abc publica avui una entrevista amb Cristóbal Montoro, “un dels homes forts de Rajoy”, que assegura: “No tardarem ni un dia a aplicar les reformes”.

Per la seva banda, El País i Público presenten una entrevista amb el candidat socialista, en l'última portada de campanya. El primer destaca les paraules “Em preocupa que la dreta s'alci amb el poder absolut” , i el segon, “M'indigna que Rajoy vulgui treure ajuda als que més la necessiten i es negui a impostos per als rics i la dreta”. Aquest últim encapçala la portada amb l'avís “Rajoy preocupa”, i destaca les advertències d'Elena Salgado, Bloomberg –alcalde de Nova York–, The Economist i la Coordinadora dels dependents.

Malgrat la proximitat del 20-N, l'elevada prima de risc espanyola –que aquest dijous es va quedar al llindar dels 500 punts– i la intervenció del BCE comprant deute espanyol són el principal tema d'obertura aquest divendres. Les paraules “pànic”, “vertigen”, “risc”, “auxili”, “emergència” i “rescat” copen els titulars.

stats