Recull de premsa
Mèdia 21/11/2011

"El (Reial) Madrid es reforça” amb el triomf del PP, a la portada del diari 'El 9 esportiu'

'El Punt Avui' destaca la diferència de Catalunya respecte la tendència blavista d'Espanya i titula "Catalonia is not Spain". 'La Razón' canvia la capçalera en motiu del triomf absolut del PP i rebateja el diari com 'La Razón del cambio'

Ara
2 min
El 9 esportiu, 21 de novembre

BarcelonaEl 9 esportiu abandona, per un dia, la seva exclusivitat en informació esportiva i enfoca la portada d'aquest dilluns en clau política. El rotatiu mostra una imatge de Mariano Rajoy saltant i titula "El Madrid es reforça", en motiu del triomf absolut del PP a les eleccions espanyoles, i subratlla que Rajoy, madridista declarat, porta al govern el PP, partit amb què l'equip blanc i Florentino Pérez sempre han mantingut "una magnífica i rendible relació".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Catalonia is not Spain”. El Punt Avui resumeix la jornada electoral d'aquest diumenge destacant l'excepció de Catalunya respecte la tendència blavista de la resta d'Espanya – en excepció, també , del País. En la mateixa línia, l'ARA rebla “Espanya absoluta, Catalunya amb veu pròpia”.

La majoria absoluta del PP centra l'atenció de tota la premsa. La imatge de Mariano Rajoy petonejant la seva dona és la fotografia de portada de la majoria de rotatius, malgrat que els titulars i el grau d'eufòria pels resultats dels populars disten considerablement. A la premsa catalana, El Periódico diu “En mans de Rajoy” i La Vanguardia subratlla “Rajoy, per KO”.

A la premsa espanyola, Público diu “Dreta absoluta... daltabaix socialista” i El País destaca “La crisi dóna tot el poder a Rajoy”. Des d'una òptica oposada, El Mundo diu “El mandat del canvi”, La Razón – que canvia la seva capçalera i afegeix “La Razón del cambio - proclama “Confiança absoluta” i l'Abc dedica la portada i la contraportada al “Triomf històric” del PP.

La premsa d'Euskadi destaca la irrupció de l'esquerra abertzale al panorama polític espanyol. El Gara destaca “Amaiur aconsegueix 333.000 vots i 7 escons per impulsar també a Madrid el nou temps polític” i el Deia diu “El PNB, amb 323.000 vots i grup propi, lidera una Euskadi cada vegada més abertzale”. Per la seva banda, El Correo destaca el “Poder absolut per al PP” i El Diario Vasco rebla “Majoria aclaparadora del PP”. Noticias de Álava, en la mateixa línia, diu “Vendaval del PP”.

stats