PREMSA
Mèdia 16/03/2011

“El contenidor del reactor numero 3 de Fukushima podria estar danyat”, publica el 'Japan Times'

La premsa japonesa internacional no amaga les repercussions que estan tenint les successives explosions i fugues radioctives a les centrals nuclears del país nipó

Redacció
2 min
International Herald Tribune, 16 de març

BarcelonaLa crisi nuclear al Japó continua tenint, irremeiablement, un gran ressò internacional. L'International Herald Tribune, en la seva edició al país asiàtic, publica "La planta nuclear al Japó a l'extrem" i afegeix que l'extinció del foc als reactors va seguida d'un repunt en els nivells de radiació emesos a l'atmosfera. El titular del Times britànic és "Por de nou a la planta nuclear" i "La nuclear al Japó fora de control" al Le Monde francès.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El desastre al Japó també continua centrant l'atenció dels diaris nacionals. Els titulars d'avui mostren la situació d'alerta total en la què està instal·lat el país nipó arran de les explosions i les fugues radioactives. El País publica "Fukushima està fora de control" i afegeix que només 50 tècnics continuen lluitant a la central per evitar més fugues radioctives. "Fuga sense control" és el titular de La Vanguardia, que destaca que el comissari europeu d'energia adverteix que el Japó "viu un apocalipsi" i que la borsa de Tòquio està presa pel pànic i traspassa la por a la resta de mercats mundials. En la mateixa línia, El Periódico publica "A un pas de l'hecatombe" i El Mundo "Japó perd el control i la Unió Europea parla d''apocalipsi' nuclear". L'Abc i La Razón parlen de "Pànic nuclear" i "Apocalipsi ara?" i acompanyen els titulars amb la mateixa fotografia, la imatge d'uns soldats japonesos traslladant un cadàver a la localitat destrossada de Kesennuma. Per la seva banda, l'ARA dedica la portada d'aquest dimecres únicament a la crisi nuclear que viu Japó i destaca quatre titulars: "Japó lliura una lluita desesperada contra la radiació i el caos", "El pànic s'estén a Tòquio", "Cinc dies que han commogut el món" i "De Fukushima a Vandellòs. Els nostres herois". El diari dedica un especial de 16 pàgines a les repercussions que està tenint la crisi nuclear iniciada al Japó i que han encetat el debat sobre el futur de les centrals nuclears a Europa i a la resta del món.

"Drama Abidal", destaca l'Sport

La notícia que es coneixia ahir sobre el tumor al fetge que han diagnosticat al defensa francès del Barça centra la portada dels diaris esportius català i també ocupa un lloc destacat a la resta de diaris generalistes."Tots amb Abidal" és el titular d'El Mundo Deportivo. El francès serà operat el divendres. El Marca destaca en portada les declaracions de Benzema, el jugador del Reial Madrid, que avui disputa el partit classificatori per a quarts de final de la Lliga de Campions contra l'Olympique de Lió: "Són els meus amics però... avui serà la guerra".

stats