COMUNICACIÓ
Mèdia 02/08/2011

"Els mercats s'ensorren malgrat el pacte als EUA", destaca 'La Vanguardia'

La crisi pel deute als EUA i la caiguda a les borses obren les primeres planes dels diaris

Redacció
2 min
diaris

BarcelonaL'aprovació in extremis de l'aixecament del sostre del deute als Estats Units i la patacada a les borses mundials centra les portades dels diaris aquest dimarts, 2 d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Els mercats s'ensorren malgrat el pacte als EUA", titula La Vanguardia. "L'Íbex pateix la pitjor caiguda de l'any i la prima del deute marca màxims". "Les amenaces al creixement enterboleixen l'acord a Washington", afegeix el rotatiu barceloní.

"Dilluns negre a la borsa pels dubtes als EUA", diu El Periódico. La foto de portada és per a la reina i els seus néts en un iot en l'inici de la Copa del Rei.

"Por d'una recaiguda", titula El Punt Avui. El diari afegeix que "L'Íbex té el descens més important en tretze mesos, en una jornada negra a Europa". També diu que "La Generalitat va recaptar 274 milions menys en impostos".

El País diu que "L'anèmica recuperació dels EUA arrossega els mercats de mig món". "Les borses i el deute d'Espanya i Itàlia reben el càstig més gran", afegeix el diari. El rotatiu també destaca a la portada el cas de Carmen López, un àvia de 91 anys de Madrid amb demència, sorda i cega. La seva neboda ha demanat a una residència de Leganés que li deconnecti la sonda nasogàstrica i li faciliti una sedació que li eviti el patiment. "No hi ha mort digna per a Carmen López", titula el diari.

El Mundo titula: "Els mercats, implacables amb els plans d'Obama i Zapatero". El segon tema destacat fa referència al País Basc: "Bildu dóna suport als etarres més sagnants en un acte religiós".

Són els dos mateixos temes que destaca La Razón. "Els EUA desfermen l'ira: la borsa viu la caiguda més gran de l'any" i "Garitano, paraula d'ETA: el diputat general per Guipúscoa assumeix el discurs de la banda i demana l'excarcerament de presos etarres a la festa de Sant Ignasi de Loiola".

L'Abc reprèn unes declaracions de Rubalcaba en un acte públic diumenge, dient que ell era el líder del PSOE, i obre portada amb aquest titular: "Zapatero calla davant el desaire de Rubalcaba". "Va evitar preguntes a Marivent per eludir la polèmica sobre qui és el líder socialista", afegeix el rotatiu. I encara diu un segon subtítol: "Creix la irritació al PSOE contra el seu candidat per desautoritzar el president". La foto és per a Zapatero amb el rei Joan Carles, ahir a Mallorca.

Público diu avui que "els mercats donen l'esquena a l'acord del deute als EUA". El diari també destaca que l'expresident valencià Francisco Camps "suma xofer i secretària al seu nou sou polític".

stats