16/09/2021

Les portades de la taula (sense taula)

2 min
Pedro Sánchez i Pere Aragonès

BarcelonaAquest dijous és un bon dia per analitzar les portades dels diaris, perquè és d'aquells dies que es defineix molt bé què vol transmetre cadascú, tant amb els titulars com amb les fotografies. D'entrada crida l'atenció una cosa. Portem mesos parlant de la famosa taula, i fins i tot, els últims dies, de la incògnita sobre si Pedro Sánchez s'hi asseuria, però a l'hora de la veritat només El Punt Avui ha optat per posar la fotografia de la reunió de les dues delegacions a portada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fixem-nos un moment en les fotos. El Mundo i l'Abc trien l'entrada de Sánchez a Palau amb la formació de gala dels Mossos perquè volen llançar el missatge que Aragonès el rep com si fos president d'una república independent i el president espanyol s'humilia davant d'ell. En canvi, La Vanguardia, El Periódico i l'ARA (i també La Razón) opten per una imatge dels dos presidents o bé parlant al despatx o bé saludant-se amb els punys davant la porta. Aquí el que es vol remarcar és el protagonisme de tots dos en el pas donat dimecres, la seva voluntat de tirar endavant la negociació. El País opta per la fotografia més diferent, la dels membres de la taula pujant les escales de Palau, mentre que El Punt Avui fa la tria més canònica (tot i que com a fotografia és la pitjor).

En els titulars tampoc hi ha sorpreses. Els diaris catalans i El País subratllen que es blinda el diàleg i que la negociació serà sense terminis. El titular més original és el d'El Periódico, que opta per un informal "S'asseuen i parlen", com volent dir: "Per fi torna el seny!" La Vanguardia fa el titular més llarg ("Sánchez i Aragonès acorden dialogar sense sotmetre's a terminis". L'ARA ho retalla a "Negociació sense terminis", i El Punt Avui ho destil·la encara més amb un "Sense terminis" que sona crític. El Mundo fa "Aragonès demana a Sánchez 'avenços' en cites 'discretes'", com volent dir que aquí s'està coent una traïció a l'esquena dels espanyols. Com veieu, n'hi ha per a tots els gustos.

stats