Recull de premsa
Mèdia 07/09/2011

“Assetjament al castellà” i “Setge al PP a Catalunya”, a la portada de l''Abc'

Segons el diari espanyol, “els catalanistes utilitzen la sentència en referència al castellà per atacar els populars”. El pols per la llengua entre els partits catalans, les reformes econòmiques i les manifestacions en contra la reforma constitucional encapçalen les edicions impreses d'aquest dimecres

Redacció
2 min
ABC, 7 de setembre

BarcelonaLa defensa del model d'immersió lingüística del Govern, amb el suport de tots els partits catalans menys PPC i C's, és un dels titulars principals aquest dimecres, amb punts de vista manifestament antagònics en els diferents rotatius. A la portada de l'Abc hi llegim “Assetjament al castellà”, “Setge al PP a Catalunya” i “Els catalanistes, inclòs el PSC, utilitzen la sentència en referència al castellà per atacar els populars”. El Mundo hi dedica l'obertura i diu "La Generalitat anuncia que no obeirà els Tribunals". Els altres diaris espanyols aborden el tema des d'una perspectiva més neutral i, per exemple, Público opta per “El Govern planta cara als jutges pel català”. A la premsa catalana, El Punt Avui i l'ARA hi dediquen bona part de la portada amb els titulars “Sí a la immersió” i “La llengua no es toca”. Els altres rotatius de Catalunya hi passen més d'esquitllada: La Vanguardia diu “El Govern evita la topada frontal amb el PP” i El Periódico es decanta per “Els alcaldes donen suport a la Generalitat a favor de la immersió”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les reformes econòmiques és l'altre titular d'obertura a les portades dels diaris. La Vanguardia diu “Zapatero es queda sol contra l'impost de patrimoni”, El País opta per “El PP es planteja fer una gran reforma fiscal si guanya el 20-N” i La Razón destaca “El govern espanyol farà una nova retallada a funcionaris i obra pública”. El Periódico, per la seva banda, obre amb el pla de reformes que aprovarà el Senat italià i assenyala “Itàlia també acata”.

Les imatges de portada són, majoritàriament, per les manifestacions en contra la reforma constitucional que aquest dimarts a la tarda es van fer a diverses ciutats, especialment la de Barcelona. De fet, Público hi dedica l'obertura amb el titular “Pressió al carrer pel referèndum” i afegeix que el Senat tomba totes les esmenes a la reforma pactada entre el PSOE i PP”.

stats