Recull de portades
Mèdia 30/03/2012

“Derrota sindical”, a la portada del diari 'El Mundo', i “Dia laborable”, a 'La Razón'

Per contra, 'El Periodico' titula: "El carrer bull, Rajoy no para". La valoració de la vaga general encapçala totes les portades. Els incidents i els actes vandàlics a Barcelona són l'altre argument principal a les primeres pàgines dels diaris

Ara
2 min

BarcelonaAquest divendres 30 març, l'endemà de la vaga general convocada pels grans sindicats espanyols, la valoració del seguiment és radicalment oposada, tal com s'esperava, segons el rotatiu pel qual s'opti. 'El Mundo' fa un gran titular amb el binomi: "Derrota sindical", i s'aferren a la dada de consum elèctric aportada pel govern espanyol, segons la qual la vaga general d'ahir hauria tingut un seguiment inferior a l'anterior, contra la reforma de Zapatero.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia, 'La Razón' titula: "29-M: dia laborable". El diari situa a la portada ciutadans que estan a l'atur amb un cartell que diu "jo no faig vaga, m'agradaria treballar", i els recull sota el títol: "Els oblidats de Toxo i Méndez". El diari 'Abc' rebla: "Vaga poc general".

Per contra, 'El País' opta per: "Els sindicats amenacen Rajoy amb un 'conflicte social a l'alça'", i destaca que centenars de milers de manifestants rebutgen la reforma laboral als carrers de l'estat.

A la premsa catalana, i seguint la mateixa línia, 'El Periodico' titula: "El carrer bull, Rajoy no para". El diari subratlla que la vaga va triomfar en els sectors clau i les manifestacions van ser massives. L'ARA situa les mobilitzacions d'ahir com un "avís a Rajoy". 'La Vanguardia' assenyala: "Vaga parcial", i subratlla que els sindicats paralitzen la indústria i el transport, però el comerç i els serveis obren.

'El Punt Avui' opta per contraposar l'èxit de les manifestacions als incidents d'alguns violents, i titula: "Com sempre".

De fet, els actes vandàlics a Barcelona són l'altre argument principal a les primeres pàgines dels diaris, i copen les imatges de portada als rotatius catalans. 'La Vanguardia' diu: "Els violents tornen a sembrar el caos al centre de Barcelona". L'ARA subratlla: "Els violents rebenten la protesta". 'El Periódico' rebla: "Barcelona, víctima dels violents". 'El País' diu: "Els actes vandàlics de Barcelona entelen un dia sense gairebé violència".

stats