COMUNICACIÓ
Mèdia 24/06/2011

"Grècia espanta", adverteix l''Abc'

Els dubtes sobre la recuperació per la crisi grega i la frenada econòmica centren les portades d'aquest divendres

Redacció
2 min
Portada de l'Abc

Barcelona"Grècia espanta". Amb aquest titular i una foto a tota plana del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, obre edició aquest divendres de Sant Joan el diari Abc. El diari diu en el subtítol que "la UE condiciona el seu suport al fet que l'oposició grega accepti el nou pla d'ajustament, mentre la incertesa enfonsa les borses i dispara el deute".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Els dubtes sobre la recuperació aixequen l'alarma als mercats", titula El País. El diari afegeix que "la crisi grega i la frenada econòmica castiguen les borses" i que "Espanya demana a la banca que no exigeixi a Grècia el pagament del deute en 5 anys". El rotatiu també es fa ressò de l'entrada de Bildu a la Diputació de Guipúscoa. La fotografia de portada és per al nou president, Matín Garitano. El diari diu a portada: "La nova Batasuna assumeix la quota més gran de poder de la seva història".

El Mundo ha optat justament per obrir edició amb la presa de possessió del nou president de la Diputació de Guipúscoa. "Bildu pren el poder a Guipúscoa equiparant víctimes i botxins", diu el diari.

La Razón va més enllà i diu que "La 'màfia' de Batasuna pren Guipúscoa". La foto de portada és un primer pla de la medalla de diputat general que va lluir ahir Carlos Martín Garitano. La Razón també diu que tornar a canviar a les carreteres els senyals de 110 km/h pels de 120 costarà 600.000 euros.

La Vanguardia també obre portada amb la crisi pel deute grec a Brussel·les i diu: "La UE exigeix més retallades a Grècia per la seva ajuda". En clau catalana, el rotatiu diu que "Zapatero sedueix de nou CiU per esgotar el mandat". "La relació amb el PNB és tensa després que hagi perdut la Junta de Guipúscoa per la falta del suport socialista".

El Periódico destaca que "La UE imposa el límit del dèficit autonòmic". "El Consell Europeu exigeix a Espanya un sostre de despesa en tots els nivells administratius", remarca el diari. La foto del dia és per a les cues a l'AP-7 d'aquest dijous. "El primer embús de l'estiu"; "la revetlla i el pont col·lapsen les carreteres", destaca El Periódico.

stats