COMUNICACIÓ
Mèdia 01/08/2011

"Mal mes per posar-se malalt", destaca 'Público'

'El País' adverteix que "islamistes radicals controlen diners enviats de països del Golf a Espanya". Les negociacions d'última hora als EUA i la repressió a Síria centren les portades

Redacció
3 min
diaris

BarcelonaPúblico obre edició amb les retallades a la salut: "Mal mes per posar-se malalt", diu el diari. "Avui, dilluns 1 d'agost. Catalunya: Alguns malalts hauran de recórrer fins a 25 quilòmetres per rebre assistència mèdica. Madrid: Molts pares no aconseguiran que els seus fills siguin atesos per un especialista en pediatria. Andalusia: Ser hospitalitzat es complica pel tancament d'almenys 1.790 llits".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Islamistes radicals controlen diners enviats de països del Golf a Espanya". És el titular amb què obre portada aquest dilluns 1 d'agost el diari El País. "El CNI alerta de fons que arriben des de sis estats musulmans". Els països són: l'Aràbia Saudia, Kuwait, Qatar, els Emirats Àrabs, Líbia i el Marroc". Explica el diari que els fons que envien cauen amb freqüència en mans d'organitzacions radicals o d'"individus sense escrúpols". Així ho diu un informe secret enviat el 16 de maig pel director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) espanyol a l'exèrcit i als ministeris d'Exteriors, Interior i Defensa. "Les conseqüències del finançament deriven en actituds negatives per a la convivència, com l'aparició de guetos i societats paral·leles, tribunals i policies islàmiques paral·leles, desescolarització de nenes, matrimonis forçats, etcètera", diu l'informe que desvela El País.

"In extremis", és el titular escollit per La Vanguardia arran de les negociacions d'última hora als Estats Units per tancar un acord sobre el deute abans de dimarts. "Mas presenta el pacte fiscal com l'objectiu català en les eleccions del 20-N" és l'altre titular destacat.

El Periódico titula "EUA se la juga". A la primera plana també es destaca la sequera extrema a la Banya d'Àfrica. La primera del diari ressalta un reportatge a les planes de dins de l'enviada especial Montse Martínez: "Quan falta poc per al final".

El Punt Avui destaca: "El turisme aguanta el xàfec". "El mal temps altera una temporada en què l'ocupació es manté amb poques variacions". En clau política, titula: "Ridao no està sol". Un sondeig del rotatiu detecta "un cert" suport perquè sigui candidat a Madrid entre els quadres territorials del partit.

El Mundo diu que "Rubalcaba s'autoproclama 'líder del PSOE' sense ser escollit". "Dóna a entendre que la seva condició el col·loca per damunt del secretari general", afegeix el rotatiu madrileny. En un altre titular de portada, el diari diu que "ETA fa servir vies vaticanes per intentar contactar amb el govern espanyol".

La Razón obre la portada d'aquest dilluns amb una imatge de manifestants en les protestes a Síria. "Els tancs del dictador sirià massacren el poble", diu el diari.

L'Abc obre edició amb una foto del porter del Madrid Casillas i diu: "Passió blanca a la Xina". El Madrid va arribar ahir a Pequín per arrancar la gira d'estiu.

La islamofòbia centra el tema del dia d'aquest dilluns a l'ARA. És la nova por d'Europa i preocupa el fet que l'extrema dreta es refugia a internet, un fet que ha quedat evidenciat després de la massacre d'Oslo. Aquest dilluns també hi ha una nova edició de l'ARA Control, l'observatori de control del compliment dels compromisos electorals, que valora la gestió dels consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell, que capeja la crisi, i el de Cultura, Ferran Mascarell, que va per lliure.

stats