RECULL DE PREMSA
Mèdia 22/04/2012

"El 70% perdona el rei però el 52% veu danyada la seva imatge", segons 'El Mundo'

Els diaris analitzen el desgast de la monarquia després de la cacera a Botswana. La victòria del Madrid al Camp Nou també acapara la majoria de portades

Ara
2 min
El Mundo

Barcelona'El Mundo' obre edició aquest diumenge amb una enquesta que constata que els espanyols han perdonat el rei pel seu safari a Botswana després de les disculpes. El 62% desaprova el viatge però a un 72% li semblen "bé" o "molt bé" les disculpes de Joan Carles de Borbó. El 51% creu que el govern espanyol ha d'autoritzar els viatges privats a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, 'El País' obre portada amb una entrevista al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que diu: "Jo li hauria dit al rei que no fes el viatge a Botswana". "Ja hem passat de la por als nervis", afegeix en relació a la situació econòmica. El suplement 'Domingo' també està dedicat a la monarquia. Es titula: 'Escac'.

'La Vanguardia' destaca en portada les eleccions franceses: "Europa, pendent del rumb polític de França" i dedica la fotografía principal a Messi, amb el cap cot després de la derrota ahir al Camp Nou contra el Madrid.

En canvi, 'El Periódico' dedica el primer titular a les retallades del govern espanyol: "Rebuig a la restricció sanitàries a immigrants". En un subtítol assegura que experts alerten del risc que augmentin infeccions greus i contagioses. La gran fotografia també és pel Barça amb el titular: "La nit més amarga". El diari inclou un especial Sant Jordi on 23 autors expliquen el seu ritual.

Pel que fa 'El Punt Avui', "Adéu a la Lliga" és la informació més destacada en portada. El diari inclou una entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas, que avisa: "Si per defensar Catalunya hi ha d'haver una confrontació amb Espanya, la tindrem". El rotatiu català també destaca el seu especial Sant Jordi.

El diari 'La Razón' analitza el paper del rei i del príncep després de tancar la seva setmana més dura. Així ho recull la portada de l'edició d'aquest diumenge, que es titula: "La Monarquia té futur". Una enquesta del diari constata que la majoria de la població espanyola "dóna suport a la corona i la valora per damunt de la classe política". La imatge de primera plana és el perfil del príncep Felip damunt el rostre del seu pare Joan Carles de Borbó.

L''Abc' obre amb el clàssic i la victòria del Madrid al Camp Nou (1-2). "La lliga és seva", diu el diari. La foto és de Cristiano Ronaldo celebrant el gol. El rotatiu també entrevista la ministra de Sanitat, Ana Mato i explica com va anar l'"expoli" de les oficines d'YPF a Buenos Aires. "Tots al carrer en quinze minuts", diu el títol.

stats