Mèdia 13/05/2012

"15-M, 15 mentides", a la portada de 'La Razón'

La majoria de diaris se centren en les massives manifestacions dels 'indignats'. 'Abc' revela detalls de la marxa de Rato: "M'han girat l'esquena"

Ara
2 min
La Razón

Barcelona'La Razón' torna a carregar contra el moviment 15-M i aprofita les manifestacions d'aquest dissabte per enumerar en portada "15 mentides" del moviment. "15-M, 15 mentides", titula el diari a la primera plana. La primera suposada mentida de la llista és: "No protegeixen les arrels de la democràcia". A més, el rotatiu editat a Madrid assegura que el 63% dels ciutadans espanyols creu que aquest moviment social no ha aconseguit canviar res i un 57,6% afirma que no se sent representat pel moviment 15-M.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La resta de la premsa també centra l'edició amb les massives manifestacions dels indignats. 'El País' diu: "El 15-M agafa aire" i ho il·lustra amb una imatge espectacular de la Puerta del Sol, a Madrid, ahir, plena a vessar de gent mentre destaca el to "festiu" de les concentracions que van tenir Barcelona i Madrid com a epicentres.

Una foto similar és la utilitza El Mundo per la seva portada, sota el títol: "El 15-M torna a Sol". L'altre gran tema destacat és una entrevista amb Pedro Arriola, assessor del PP que diu: "El meu client tornarà a guanyar les eleccions" i destaca que Mariano Rajoy "passarà a la història com una persona sèria".

'El Periódico', per la seva banda, destaca: "El 15-M continua viu" i assegura que "la crisi alimenta la mobilització un any després". Aquest diari també publica un sondeig que constata que CiU guanyaria les eleccions però que retrocediria en escons el que fa que tituli amb un "primer avís a Mas", acompanyat de la fotografia del president, amb la seva dona, ahir a Port Aventura, pujats a la nova muntanya russa Shambala.

El diari 'Abc' és l'únic que no parla dels indignats ni de les concentracions d'ahir en la seva primera pàgina. En canvi dóna detalls de la marxa de Rodrigo Rato de la presidència de Bankia, hores abans que l'Estat nacionalitzés l'entitat. El rotatiu assegura que l'exministre va ser obligat a dimitir i revela els missatges que es va intercanviar amb els seus col·laboradors. "M'han girat l'esquena", titula el rotatiu.

'La Vanguardia', per la seva banda, també destaca altres temes per sobre dels indignats. "De Guindos pacta amb Draghi i Rehn l'aval de la reforma" és el titular de portada que fa referència a la reunió del ministre d'Economia espanyol amb el cap del BCE i el comissari europeu d'Economia abans del Consell en què els dirigents europeus van exigir una auditoria a la banca espanyola. El líder d'Unió, Duran i Lleida, que ahir va reivindicar l'Espanya confederal és l'altre gran tema de portada juntament amb les protestes dels indignats.

'El Punt-Avui' també destaca el discurs del líder d'Unió a la primera pàgina. "La independència ni ens interessa ni ens convé", és la frase destaca de Duran i Lleida. Les protestes dels indignats són l'altre gran tema de portada on es subratlla que "La indignació es reivindica".

stats