COMUNICACIÓ
Mèdia 24/07/2011

"Us mataré a tots, fills del diable", destaca 'El País'

La massacre de Noruega protagonitza totes les portades. La mort sobtada de la cantant Amy Winehouse, segon tema destacat

Redacció
3 min
El Pais

BarcelonaLa massacre a Noruega amb el dramàtic ascens de víctimes mortals d'ahir al matí després del recompte a l'illa d'Utoya obre les portades d'aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El País destaca a la primera plana una de les frases que l'assassí va dir a les seves víctimes al campament juvenil d'Utoya, segons han relatat els supervivents: "Aquest és el vostre últim dia, us mataré a tots, fills del diable". "L'assassí d'Oslo, vestit de policia, va reunir els adolescents abans de disparar-los", afegeix el diari. "Va matar en hora i mitja 85 joves atrapats en un illot". El segon titular del dia és per a la mort de la cantant britànica Amy Winehouse.

"Matança extrema", titula La Vanguardia, que col·loca a primera plana la imatge que va captar un fotògraf noruec sense saber-ho on es veu el suposat assassí rodejat de cadàvers. "Alguns es feien els morts perquè no es fixés en ells", afegeix el diari.

El Periódico obre edició amb el títol "horroritzats". "L'autor de la massacre és un fonamentalista cristià de 32 anys pròxim a la ultradreta". "La mala vida acaba amb Winehouse", afegeix el rotatiu en un altre títol.

El Punt edició de Barcelona obre també amb la tragèdia al país escandinau: "Un fanàtic d'ultradreta, autor de la massacre de Noruega". La foto de portada és per la Guàrdia Urbana patrullant al metro. "Comença el setge policial als carteristes del metro", diu el diari.

L'Avui també titula: "Un fanàtic d'ultradreta, autor de la massacre de Noruega". La foto és per Amy Winehouse, "la mort d'un mite", diu el diari.

"Commoció a Noruega", titula l'Abc. "El cruel assassinat de 92 persones, la majoria adolescents, a mans d'un neonazi, sacseja el món". "Amy Winehouse abraça el seu destí", segon titular destacat. El diari madrileny també llueix en portada dues entrevistes a Alberto Fabra, futur president de la Generalitat valenciana i al president del principat d'Astúries, Francisco Álvarez-Cascos. Fabra assegura: "Camps viu només un parèntesi polític; comptaré amb ell". I Cascos diu: "Seria irresponsable no pensar en eleccions a l'octubre".

El Mundo escull una imatge del campament socialdemòcrata d'Utoya de dijous passat on es veu més d'un centenar de joves asseguts a la gespa. "Un policia us informarà", titula el diari. Explica el diari: "Els joves laboristes van ser congregats pels seus monitors per rebre informació sobre l'atemptat d'Oslo". "Una trucada de telèfon va precedir l'arribada de l'assassí, que hi va arribar en barca i vestit amb l'uniforme de la policia". "Els va dir: 'Veniu, veniu, que us he d'explicar una cosa', després va apuntar "la noia més guapa" i va començar a disparar. El segon titular del dia està dedicat als toros: "José Tomás fa gran la seva llegenda", diu el diari.

Justament La Razón ha escollit el retorn de José Tomás per obrir portada amb un foto a tota plana. "José Tomás, entre el triomf i la llegenda". "El torero va tallar una orella en la seva reaparició després de negar-li el president la segona i rebre una monumental bronca". La Razón també destaca en portada una entrevista al secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida: "El govern espanyol està paralitzat, ha de convocar eleccions".

Público escull aquest titular: "Hora i mitja a l'infern", amb una foto amb alguns dels supervivents atesos pels equips d'emergència.

Barack Obama i Josep Antoni Duran i Lleida obren la portada de l'ARA. "La crisi fa trontollar Obama", diu el diari. Fracassa el seu intent negociador per impedir la fallida dels EUA. En una entrevista, Duran i Lleida destaca: "Si aconseguim el pacte fiscal, es podrà parlar de participar al govern espanyol".

stats