Dolors Genovès, Natza Farré i María Escario, entre les guanyadores dels Premis de Comunicació No Sexista 2019

La fotògrafa Pilar Aymerich rep el Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere

Les periodistes Magda Bandera, Natza Farré, Maria Dolors Genovès, Maria Escario, Emma Riverola i la catedràtica Marta Segarra són algunes de les guanyadores dels Premis de Comunicació No Sexista 2019, que lliura l’ Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC). L’entitat també ha premiat el programa Popap, la secció Mujer tenia que ser d 'El intermedio i el monogràfic En mans de dones publicat a Fet a Tarragona, entre d'altres. El premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere ha sigut per a la fotògrafa Pilar Aymerich.

La periodista i historiadora Maria Dolors Genovès ha sigut distingida amb el premi a la trajectòria professional, mentre que la resta de guardons reconeixen bones pràctiques de comunicació no sexista en diferents àmbits. Així, Magda Bandera, directora de  La Marea, ha sigut reconeguda per haver analitzat i informat sobre les conseqüències de la violència masclista, i el  Popap, que presenta Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio, ha rebut el guardó perquè "divulga referents femenins del món digital, científic i tecnològic”.

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la Universitat de Barcelona han sigut reconeguts per haver impulsat la universitat d'estiu de les dones, que ha contribuït a "acostar la teoria feminista a la ciutadania". També ha sigut premiada la periodista Natza Farré, col·laboradora de l'ARA, per les seves "informacions d’actualitat en clau d’humor i visió feminista". La periodista i columnista d' El Periódico Emma Riverola ha guanyat el premi de bones pràctiques per oferir "una opinió en perspectiva de gènere a la premsa generalista", mentre que el monogràfic En mans de dones, de la revista Fet a Tarragona, l’ha rebut per fer “un periodisme de proximitat que visibilitza les dones”.

L’espai televisiu Mujer tenia que ser, presentat per Sandra Sabatés a El intermedio, també ha rebut un premi de bones pràctiques en comunicació no sexista, perquè "visibilitza les dones en les seves múltiples facetes", i la veterana periodista de TVE María Escario ha sigut reconeguda com a "pionera en la promoció de l’esport femení a la televisió". Per la seva banda, Marta Segarra, catedràtica de literatura francesa i d'estudis de gènere a la Universitat de Barcelona, i directora de recerca del Laboratori d'Estudis de Gènere i Sexualitat de París, ha sigut premiada per "la qualitat en la recerca acadèmica enfocada als estudis de gènere i a la sexualitat". 

A més dels guardons de comunicació no sexista, l'ADCP ha atorgat el cinquè premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere a la fotògrafa Pilar Aymerich. 

Totes les distincions es lliuraran aquest divendres al CaixaForum durant l'acte de celebració del 27è aniversari de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, que tindrà com a lema  Contra les violències envers les dones