PREMSA
Mèdia 11/01/2011

La premsa coincideix a considerar que ETA ha fet un pas però ha quedat curta

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Diversitat d'interpretacions a la premsa d'avui davant l'anunci d'alto el foc d'ETA. El País és qui obre amb el titular més neutre, amb “ETA fa un pas més cap al seu final”. Una idea que La Vanguardia repeteix, tot i que explicita la insuficiència del comunicat amb el seu titular “Un pas més... però falta”. La idea de la passa també la usa El Periòdico, amb “Eta fa un pas més”. L'Avui i El Punt juguen també amb aquesta idea: “Nou pas cap a la pau” i “ETA fa un pas endavant cap a la fi de la violència”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En canvi, altres rotatius rebutgen directament donar credibilitat al comunicat etarra. És el cas d'ABC, que inclou la fotografia de dotze víctimes mortals d'ETA i el titular “12 raons per no creure ETA... i 845 assassinats més”. El Mundo també ofereix un titular interpretatiu en aquest sentit: “ETA escenifica una altra treva per colar-se a les eleccions”. I La Razón tira de joc de paraules, quan posa el mot “TRETA” en castellà, amb les tres lletres últimes en vermell, i el subtítol “La banda ofereix un alto el foc verificable però no la fi de la violència”. També Público s'arrenglera amb aquesta idea, amb una portada sense foto, de fons vermell, on es llegeix “ETA es queda curta”.

Al País Basc també es reflecteix aquesta disparitat d'interpretacions. El Correo obre amb "Euskadi exigeix la fi d'ETA", mentre que El Diario Vasco és una mica més optimista, amb "ETA reafirma su alto el fuego sin garantizar que sea el definitivo". Deia, per part seva, titula "Otro paso, mismas dudas" i Berria posa l'èmfasi amb el fet que l'alto el foc sigui permanent, verificable i general.

stats