Recull de premsa
Mèdia 05/12/2011

“ETA a Zapatero: L'atemptat de Barajas va ser un accident”, a la portada del diari 'El País'

El rotatiu assenyala que la banda va demanar al govern espanyol reprendre el diàleg després de l'atemptat a la T-4. El pla d'austeritat presentat per Itàlia és el principal titular d'obertura

Ara
2 min
El País, 5 de desembre

BarcelonaEl País publica aquest dilluns la segona entrega de les “converses secretes” entre el govern espanyol i ETA, després que ahir revelés l'amenaça que Thierry, líder d'ETA, va fer a Jesús Eguiguren, el president dels socialistes bascos. El diari titula avui: “ETA a Zapatero: L'atemptat de Barajas va ser un accident”, i afegeix que la banda va demanar al govern espanyol de reprendre el diàleg després de l'atemptat a la T-4.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pla d'austeritat impulsat pel govern italià és un dels titulars principals d'obertura aquest dilluns. El Punt-Avui diu: “Pla de xoc a Itàlia”, i La Vanguardia titula: “Tisorada a la italiana”, i recull les principals mesures impulsades pel primer ministre italià, entre les quals destaquen l'augment dels impostos i la retallada de 24.000 milions d'euros en la despesa.

El Periodico opta per la reunió d'aquest dilluns a París entre la cancellera alemanya i el president francès, en què abordaran, principalment, la unió fiscal. En aquest sentit, el diari emula el fotomuntatge de Merkel i Sarkozy del diari alemany Bild i titula: “L'Europa de Merkozy”.

L'ARA, per la seva banda, es fa ressò de les eleccions legislatives a Rússia i titula: “Revés electoral al partit de Putin”.

A la premsa espanyola, El Mundo obre amb l'atemptat de l'11-M i diu: “Un testimoni clau nega que li ensenyessin fotos de Zougam, com diu la sentència”. Público opta, un dia més, pel cas de corrupció que esquitxa el duc de Palma i titula “Urdangarin S.L.”. El diari anomena les 103 institucions i empreses implicades en la trama i les quantitats que van abonar.

El triomf espanyol en tennis, que aquest diumenge es van imposar a l'Argentina a la Copa Davis, és el principal titular esportiu. La Razón i l'Abc hi dediquen bona part de la portada i titulen: “La Armada, invencible” i “La cinquena d'Espanya”.

stats