COMUNICACIÓ
Mèdia 08/04/2011

La premsa de divendres destaca la pujada dels tipus d'interès

Tots els diaris destaquen a la portada el primer augment del preu del diner en gairebé tres anys. La situació econòmica de Portugal i la seva repercussió a les finances catalanes també són un argument destacat als diaris

Redacció
2 min
La Vanguardia, 8 d'abril

BarcelonaLa pujada dels tipus d'interès a l'1,25%, establerta pel BCE, i la repercussió que tindrà en la recuperació econòmica europea, és el principal titular econòmic de la premsa de divendres. El Periódico diu “La pujada de tipus és un llast per a la recuperació espanyola” i afegeix que crèdits, turisme i exportacions són els sectors més afectats. El País titula “El BCE complica la recuperació dels països perifèrics europeus”, Público “El tipus estreny”, l'Avui “Primera pujada del tipus d'interès” i La Vanguardia “El BCE apuja els tipus i complica la recuperació”, i hi afegeix que la mesura encarirà les hipoteques una mitjana de 255 euros anuals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ARA es fixa en la situació econòmica espanyola i diu que “la pujada del tipus d'interès alentirà la recuperació de l'Estat” i obre la portada titulant “Salvats però sota pressió”, i hi afegeix que Espanya resisteix la debacle portuguesa, però els mercats volen més reformes, i el deute i la crisi de Portugal afecten bancs, caixes i empreses espanyoles.

Sobre les retallades econòmiques que està efectuant el Govern català, La Vanguardia diu “Mas: 'Hem de passar el viacrucis, però hi ha una llum al final”, i hi afegeix que el president defensa els ajustos, i l'ARA titula “Retallades: Mas demana calma”, i hi afegeix que el PSC admet les traves del govern espanyol al finançament català. Encara en clau econòmica catalana, l'Avui diu “Bellvitge talla la Gran Via contra els ajustos”.

El Periódico obre l'edició d'avui amb la consulta per la independència que aquest diumenge se celebrarà a Barcelona, amb una imatge que ocupa bona part de la portada i també hi dedica l'editorial, que titula “Així, no”.

Per la seva banda, El País mostra a la portada una fotografia d'uns homes transportant un armari pel carrer mentre un grup de periodistes amb càmeres els enregistren i titula “Deu anys de govern a Andalusia, camí del jutjat”, i hi afegeix que l'armari conté les 480 actes dels consells de govern celebrats els últims deu anys a Andalusia.

La Vanguardia destaca a la portada “El final de la sisena hora” i diu que Ensenyament eliminarà la mesura, implantada als centres de primària el 2006, excepte en alguns casos molt limitats.

L'Avui obre l'edició amb el titular “Líders en radars” i explica que Trànsit té a Catalunya 192 aparells arreu del país, cinc vegades més que Madrid.

stats