Premsa
Mèdia 19/01/2011

Crítiques dels diaris de Madrid a l'ús de les llengües cooficials al Senat

Les amenaces del govern central als pressupostos de la Generalitat obren els diaris catalans

Albert Castellví
1 min

Barcelona"Malbaratament autonòmic", diu l'ABC, mentre El Mundo denuncia que "Senadors que parlen espanyol al passadís munten una Babel al ple": els diaris que s'editen a Madrid mostren la seva oposició al nou reglament del Senat, que des d'ahir permet parlar-hi en català, gallec i basc. La Razón parla d'"Els pinganillos d'or", i assegura que la traducció costa 12.000 euros per sessió, mentre que l'Avui destaca que "Rajoy no troba de país normal que es parli català al Senat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i així, aquests dos diaris dediquen el seu principal titular a altres aspectes. La Razón anuncia que "Rajoy proposarà a les autonomies un pacte per simplificar competències", mentre que l'Avui es fixa en l'advertència del govern central a la Generalitat sobre els límits de l'endeutament català i titula: "Catalunya en el punt de mira". En aquesta mateixa línia, El Periódico diu que "Mas ultima l'ajust perquè Madrid no intervingui", i l'ARA assegura que "El Govern treu ferro a l'amenaça d'intervenció". Des de Madrid, El País explica que "Hisenda amenaça de bloquejar les emissions de deute a Catalunya".

La Vanguardia deixa de banda aquests dos aspectes i obre edició afirmant que "Zapatero accepta fer un gir a la seva política nuclear", mentre que Público parla de "Màxima pressió sobre Batasuna". Finalment, El Punt destaca que "Nissan assigna a Barcelona la fabricació de la nova furgoneta".

stats