recull de premsa
Mèdia 20/09/2011

“Si no entro a la cabina, em maten o m'apallissen”, a la portada de 'La Vanguardia'

La premsa catalana es fa ressò de l'incivisme a l'alça als espais públics. Els titulars de precampanya electoral i les mesures d'austeritat proposades per Obama són els principals arguments als diaris d'aquest dimarts

Redacció
2 min
La Vanguardia, 20 de setembre

BarcelonaLa Vanguardia dedica un reportatge aquest dimarts al cas d'un conductor del Trambesòs que el juliol va rebre una agressió per part d'un grup de viatgers, que li hauria pogut costar la vida. “Si no entro a la cabina, em maten o m'apallissen”, recorda R. C. O., de 38 anys, que ara ha tornat de les vacances i s'ha reincorporat a la mateixa línia de tramvia. De fet, l'incivisme als transports i en altres espais públics és un tema recurrent avui a les portades de la premsa catalana. El Periódico destaca “El 'botellón' s'apodera de l'entorn del Turó Park” i l'ARA hi dedica l'obertura i subratlla que el vandalisme s'ha duplicat en 3 anys, que més de 10 mil persones es colen al metro diàriament i que el vandalisme té un cost de més de 16 mil euros diaris en danys.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La campanya electoral pel 20-N comença a colar titulars destacats i encapçalaments a les portades dels diaris. El Periódico dedica una imatge de més de mitja pàgina a Rubalcaba i titula “Un tribunal no ha de corregir la sobirania del poble”. L'Abc opta per “Rubalcaba qüestiona el TC” i afegeix que després de defensar la immersió lingüística, el candidat socialista treu legitimitat a la sentència de l'Estatut. La Razón i El Mundo es fixen en el candidat popular i titulen “Confiança en Rajoy” i “Amb flors a Mariano”, respectivament. Els dos diaris destaquen el suport rebut pel líder del PP durant la presentació del seu llibre “Confiança”.

El Punt Avui en l'obertura destaca l'augment dels divorcis a Catalunya, el territori que més en va registrar el 2010, i El Periódico opta per la rèplica dels socialistes a l'entrevista a l'alcalde de Barcelona que obria l'edició del diari d'aquest dilluns, i titula “El PSC recela de Trias però accepta negociar” els pressupostos. El País obre amb la situació al País Basc i assenyala que “els jutges donen un altre cop a Batasuna amb l'empresonament del seu número dos” i Público opta pel pla d'ajustament econòmic d'Obama i titula “O apugem els impostos als que més tenen o retallem la despesa sanitària a la gent gran. No ens podem permetre les dues coses. Això no és lluita de classes. Són matemàtiques”.

stats