Premsa
Mèdia 31/01/2011

Egipte continua sent el centre d'atenció dels diaris

L'economia i la convenció del PSOE també aconsegueixen fer-se un forat a les portades del dia

Albert Castellví
2 min
'El Periódico' parla d'una "nova era" a Egipte

BarcelonaLa revolta popular a Egipte té espai avui a totes les portades de diaris, encara que no tots li donen la mateixa importància. Entre els que situen el tema com al més important del dia hi ha El Periódico, que assegura que "L'oposició d'Egipte augura una nova era", i La Vanguardia, que indica que "L'exèrcit no aixafa la revolta contra Mubàrak". També l'ARA parla d'Egipte, i afirma que "Mubàrak s'enroca amb el suport de l'exèrcit".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des de Madrid, El País titula que "Els Estats Units demanen una transició ordenada mentre Egipte s'aboca a l'abisme", i afegeix que "La multitud col·lapsa l'aeroport del Caire en el seu intent de fugida". L'Abc, per la seva banda, cita el líder opositor, Mohamed ElBaradei: "No hi ha marxa enrere".

Més enllà del país africà, Público dedica la portada a la convenció del PSOE, i titula que "Zapatero exigeix al PSOE que deixi el debat successori". El Mundo destaca en portada l'entrevista que el diari fa a Mariano Rajoy, i titula amb una frase del líder del PP: "Necessitem un govern respectable".

La resta de rotatius centren la seva atenció en els temes econòmics. Així, La Razón assegura que "Salgado oculta els comptes autonòmics davant l'examen de Merkel", i l'Avui i El Punt es fixen en el creixement dels embargaments. El primer diu que "La crisi fa créixer el nombre d'embargaments un 270%", mentre que El Punt de les comarques barcelonines detalla que "L'embargament ha crescut un 270% en els darrers tres anys".

stats