recull de premsa
Mèdia 20/12/2011

'El Mundo' albira “100 dies que canviaran Espanya”

El discurs de Rajoy en el debat d'investidura és el titular d'obertura a tota la premsa d'aquest dimarts. 'El País' alerta: "Rajoy es reserva les mesures més dures", i els diaris catalans en destaquen les retallades i l'aire de "recentralització"

Ara
1 min
El Mundo, 20 de desembre

BarcelonaAquest dimarts les portades tenen un protagonista unànime: Mariano Rajoy. El discurs del president espanyol entrant en el debat d'investidura genera titulars amb matisos i enfocaments diversos sobre les mesures presentades pel líder popular. El Mundo ho resumeix amb el titular “100 dies que canviaran Espanya”, i destaca una frase de Rajoy: “L'esforç no serà inútil. Desapareixeran els núvols. Aixecarem el cap”. En la mateixa línia d'optimisme, La Razón opta per: “Paraula de Rajoy”, i indica els deu manaments del líder popular, encapçalats per la revaloració de les pensions i la supressió de les prejubilacions. L'Abc subratlla: “Rajoy té un pla per a Espanya”, i també en destaca les deu mesures principals. A l'altra cara de la moneda, Público destaca: “Tisorada general”, i El País alerta: “Rajoy es reserva les mesures més dures”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la premsa catalana, els diaris destaquen les retallades i l'aire de “recentralització” que va destil·lar el discurs del líder popular. En aquest sentit, La Vanguardia assenyala: “La línia de Rajoy: ajustos i unitat”, i, en la mateixa línia, l'ARA apunta: “La triple R de Rajoy: Retalla, Reforma, Recentralitza”, i destaca: “CiU s'inclina pel no”. El Periódico opta per: “Retallades a terminis”, i El Punt-Avui afirma: “Mostra les cartes”.

Els diaris recullen avui la notícia de la mort del líder nord-coreà Kim Jong-il, que es va conèixer la matinada de dilluns malgrat que, segons va anunciar la televisió estatal del país, es va produir dissabte passat.

stats