Publicitat
Publicitat

recull de portades

“Artur Mas gasta tres milions amb enquestes sobre la independència”, segons 'Abc'

La votació del nou sostre de dèficit autonòmic és el principal argument d'obertura aquest dimecres

"Artur Mas gasta tres milions amb enquestes sobre la independència". Amb aquest titular, ' Abc' assegura aquest dimecres que la Generalitat ha tret a concurs un "contracte" per preguntar sobre "la separació de l'Estat", i destaca que ho fa en "plena campanya" d'ajustos en sanitat. Ara bé, a les pàgines anteriors s'explica que el "contracte" és per adjudicar la realització d'estudis d'opinió, que recau al CEO (Centre d'Estudis d'Opinió), i es matisa que l'import que s'hi destinarà serà d'entre un i tres milions, que serviran per impulsar totes les enquestes que faci l'organisme, i que no han de ser necessàriament per mesurar la voluntat sobiranista de la ciutadania catalana.

La votació d'aquest dimarts sobre l'objectiu de dèficit obre la majoria de portades de dimecres, que parlen de l'efecte que tindrà sobre les autonomies. ' La Vanguardia' destaca: "Catalunya evita acatar el dèficit imposat per Rajoy". ' El Periódico' explica: "Les autonomies carregaran la major part de la retallada". L' ARA subratlla: "Retallada autonòmica amb mínima oposició".

A la premsa espanyola, ' El País' diu: "Rajoy imposa retallades màximes a les autonomies, malgrat Mas i Griñán". ' El Mundo' subratlla: "Les autonomies podran retallar prestacions i imposar taxes". Per la seva banda, ' La Razón' carrega contra el 'no' d'Andalusia al nou sostre de dèficit i titula: "Visca el malbaratament". En la mateixa línia, 'Abc' destaca: "Només Andalusia rebutja la nova retallada autonòmica".

' El Punt Avui' opta per l' amenaça de la delegada del govern espanyol a Catalunya, que aquest dimarts va assegurar que perseguirà els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola al balcó, i exclama: "Quina por!".

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT