Recull de premsa
Mèdia 05/01/2012

“Urdangarin va decorar el seu 'palauet' de Pedralbes amb 600.000 euros de diners públics”, segons 'El Mundo'

L'anunci del ministre d'Economia espanyol, segons el qual l'Estat controlarà els pressupostos de les autonomies, i les mesures que avui s'han d'aprovar en el consell de ministres encapçalen les portades d'aquest dijous

Ara
2 min
El Mundo, 5 de gener

BarcelonaMés detalls del cas Urdangarin a la premsa d'aquest dijous. El Mundo assegura que “Urdangarin va decorar el 'palauet' de Pedralbes amb 600.000 euros de diners públics”, i assenyala que el gendre del rei va comprar mobles, electrodomèstics i quadres i va pagar a la parella romanesa que servia a la casa amb diners desviats d'Aizoon. El duc de Palma també fa cap a La Razón, que es fa ressò de la negativa de l'Audiència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La premsa també destaca avui l'anunci del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que en una entrevista al Financial TimesFinancial Times d'aquest dimecres va assegurar que el govern espanyol farà un control previ dels pressupostos autonòmics amb l'objectiu de frenar el dèficit. En aquest sentit, El Punt-Avui afirma: “L'Estat llança un cop contra l'autonomia pressupostària”. En la mateixa línia, El País explica: “Rajoy imposarà a les autonomies el control previ dels seus pressupostos”, i La Razón rebla: “El govern espanyol controlarà a priori els pressupostos autonòmics”. El diari afegeix que l'executiu espanyol estudiarà avui reduir les més de 400 empreses estatals. L'ARA opta per: “Rajoy farà una Loapa financera”. El Mundo publica un nou sondeig de Sigma Dos que assenyala: “El govern espanyol hauria d'haver retallat més la despesa i no apujar els impostos, segons el 63% dels enquestats. L'Abc se centra en les mesures que ha d'aprovar avui el consell de ministres i apunta: “Batalla contra el frau fiscal i els 'xiringuitos' de l'administració”.

La Vanguardia es decanta per l'estat crític dels comptes de la Generalitat Valenciana i titula: “Els deutes porten al límit l'autonomia valenciana”.

El Periódico opta pel conflicte social encès al barri del Besòs a Barcelona, arran de l'assassinat d'un jove senegalès aquesta setmana, i titula: “Prova de foc”. El País també hi dedica la fotografia d'obertura i assenyala: “Ira i ràbia” en la comunitat senegalesa.

Público també es desmarca en l'obertura i destaca: “Chacón vol 'aixecar ja' el PSOE”.

stats