El president de RTVE defensa que el càrrec és compatible amb definir-se com a votant del PP

José Antonio Sánchez també respon davant del Congrés per pagar 10 programes d''Así de claro' que no s'han arribat a gravar

José Antonio Sánchez no fa marxa enrere. En la seva compareixença aquest dimarts al Congrés dels Diputats, el president de RTVE ha reiterat que votar al PP és compatible amb el seu càrrec. Sánchez ha fet referència així a les declaracions de fa dues setmanes, en què va assegurar: "Voto al PP i el seguiré votant". En aquesta línia, el president de RTVE ha defensat que la seva pretensió "no era proclamar absolutament res" i ha insistit que "mai" ha fet gala "de res". Sánchez responia així al portaveu del PSOE, Germán Rodríguez, que va definir d'"inacceptables" les declaracions del president del grup sobre la seva posició política. "Tinc clar que vostè no ha entès la seva responsabilitat al capdavant de RTVE, que és incompatible amb venir aquí i llançar consignes a favor del PP", ha afegit Rodríguez, que ha criticat que Sánchez "hagi estat imposat a dit per ser un home de partit al servei del govern i no dels ciutadans".  

En la seva compareixença, el president de RTVE ha tirat pilotes fora a l'hora de parlar dels pagaments a la productora d''Así de claro', el programa d'Ernesto Sánez de Buruaga que la cadena va cancel·lar després de la tercera emissió. Tot i que RTVE va assegurar que no pagaria pels 10 programes que no s'emetran, ara Sánchez ha dit que "el cost final es donarà a conèixer en el seu moment i consistirà en l'estricte pagament que pertoqui". La lletra petita del cas són unes despeses de preparació del programa (superiors a 200.000 euros) que la corporació televisiva es comprometia a pagar si es cancel·lava el programa prematurament. Tot i això, el president de RTVE ha reconegut que "en el contracte hi ha una clàusula de resolució que diu que, en cas que la productora incorri en despeses per la interrupció del programa, TVE se'n podria fer càrrec i s'estudiarà aquest pagament".