SÈRIES

La presó cau en la perversitat

‘Orange is the new black’ estrena avui una quarta temporada més obscura i plena de maldats

El pitjor tot just està a punt d’arribar a Litchfield. La presó d’ Orange is the new black arrossegarà les seves recluses a un infern de crueltats i traïcions en la quarta temporada de la sèrie, que arriba avui als Estats Units i demà a Espanya a través de Movistar+ en forma de marató. Assassinats, abusos, conflictes racials i problemes amb les drogues tenyiran de fosc els nous episodis de la sèrie, que enceta la seva etapa més perversa.

La ficció de Netflix reprendrà les històries de les preses just després del final de la tercera entrega, que es va acabar amb l’Alex Vause ( Laura Prepon) patint per la seva vida mentre la resta de noies gaudien d’un idíl·lic bany en un llac. Les teories conspiranoiques de l’Alex sobre la intenció de matar-la que té un narcotraficant, reforçades per les aportacions paranoiques de la Lolly ( Lori Petty), conformaran una de les trames de la temporada que farà patir els espectadors. L’examant de Piper Chapman ( Taylor Schilling) protagonitzarà algunes de les escenes més macabres de la nova entrega i s’allunyarà dels problemes emocionals que l’havien caracteritzat en els capítols anteriors.

Aquesta tendència fosca també es traslladarà al dia a dia de la Pennsatucky ( Taryn Manning), que es convertirà en un dels personatges més turmentats del centre penitenciari. La ficció aprofundirà en les seqüeles de les violacions patides per la reclusa i, en paral·lel, mostrarà com el seu agressor, en Charlie ( James McMenamin), s’adona progressivament del mal que li ha fet.

Un dels conflictes interracials d’aquesta entrega arribarà de la mà de la Piper, que s’enfrontarà al grup de les llatines per mantenir el monopoli del contraban de roba interior usada. Tot i això, en aquests episodis la Piper tindrà un paper menys rellevant que en les temporades anteriors. La sèrie mantindrà la reclusa a l’ombra i, en canvi, destaparà les històries que s’amaguen rere un ampli ventall de personatges, alguns dels quals seran nous a la ficció.

Claustrofòbia i alta seguretat

Diverses cares noves entraran a la sèrie a través d’una de les trames principals de la temporada: el tancament d’una presó de prop de Litchfield i la reubicació d’un centenar de recluses al centre d’ Orange is the new black. Aquesta situació derivarà en una presó superpoblada amb cel·les claustrofòbiques i sense intimitat, però una colla de recluses ho aprofitaran per beneficiar-se’n i canviaran les dinàmiques del centre. L’arribada d’un grup de guàrdies de màxima seguretat equipats amb cascs, armilles antibales i pistoles també sacsejarà la rutina de les preses. L’actor Brad William Henke interpretarà un dels guàrdies principals en aquesta nova etapa del centre, que estarà marcada per la rigidesa i les normes estrictes.

Malgrat l’atmosfera angoixant dels pròxims episodis, Orange is the new black no renuncia a l’humor que acompanya la sèrie des de la primera temporada i que la situa a cavall de la comèdia i el drama. En la quarta temporada de la ficció, la comicitat apareixerà mitjançant amistats aparentment extravagants entre personatges oposats. Una d’aquestes relacions estarà protagonitzada pel Joe Caputo ( Nick Sandow) i la Taystee ( Danielle Brooks), que li farà de secretària.

En un entorn de lluites i rivalitats, la Poussey ( Samira Wiley) també viurà una història més o menys feliç. Després de passar-les magres en les temporades anteriors, l’exmillor amiga de la Taystee s’acostarà a la Soso ( Kimiko Glenn) i coneixerà un dels seus mites televisius: la Judy King ( Blair Brown). Aquesta presentadora d’un famós espai de cuina acabarà a Litchfield després d’una condemna per evasió fiscal. Inspirada en la presentadora de televisió Martha Stewart, que també va passar per la presó, King serà un personatge aparentment amable i conciliador però amb una faceta amoral amagada. Entre les incorporacions també hi ha els actors Mike Houston, Kelly Karbacz i Jolene Purdy. Com en les entregues anteriors, la quotidianitat de les recluses al centre penitenciari s’alternarà amb flash-backs que revelaran el passat d’alguns personatges i explicaran com van anar a parar a la presó.

Orange is the new black desplegarà la quarta temporada amb el futur garantit. Netflix va renovar fa uns dies la sèrie, que ha sigut nominada 16 vegades als Emmy i n’ha guanyat quatre, i va confirmar que, almenys, en produirà tres temporades més. La creadora de la ficció, Jenji Kohan, també va assegurar que seguirà al capdavant de la sèrie perquè, segons va dir als mitjans nord-americans, “encara hi ha moltes històries de la presó per explicar”.

Més continguts de