RETORN TELEVISIU
Mèdia 16/05/2012

La privatització també arriba a 'Hospital Central'

Hospital Central torna avui a Telecinco amb l'estrena de la vintena temporada. El nou funcionament de l'hospital, propietat ara d'una entitat privada, generarà tensions entre els empleats més veterans.

Albert Castellví Roca
2 min
La privatització també arriba a 'Hospital Central'

BARCELONA.Quan l' Hospital Central de Telecinco obri aquesta nit (22.30) les portes per inaugurar la seva vintena temporada, moltes coses hauran canviat a l'interior del centre sanitari. D'entrada, el sistema de gestió: el que fins ara era un hospital públic a partir d'avui estarà en mans d'una entitat privada, la fundació Marquina, que ha dividit les instal·lacions en dues zones, una destinada als pacients de la sanitat pública i una altra, molt més luxosa, en què seran atesos els malalts que paguin una quota.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, la fundació ha situat al capdavant del centre una nova gerent, Manuela Rubio (Mar Regueras), que està disposada a complir al preu que sigui el pla de viabilitat de l'hospital. Aquesta inflexibilitat, unida a la seva defensa del nou model público-privat, li valdrà nombrosos enfrontaments amb els treballadors més veterans del centre, especialment amb el carismàtic Vilches (Jordi Rebellón). "Ens hem avançat a la realitat -presumeix el conseller delegat del grup Mediaset, Paolo Vasile-. Quan vam pensar a reobrir el Central amb aquest dualisme a la sanitat espanyola encara no s'havia parlat del copagament".

Aquesta decisió de reobrir l'hospital per a una vintena temporada es va produir in extremis , un cop ja s'havia decidit que la sèrie s'acabaria al final de la dinovena temporada. De fet, l'últim capítol d'aquella etapa, emès ara fa un any amb el simptomàtic nom de Morir de pie , es va rodar amb la idea que totes les trames quedessin tancades. Però els bons resultats que va donar, un cop més, la sèrie van convèncer els responsables de Telecinco de renovar-la per a una nova tongada de 17 episodis. D'aquesta manera, un cop emesa la temporada que comença avui, la sèrie haurà arribat als 300 capítols.

Hospital Central va debutar a Telecinco el 30 d'abril de l'any 2000 i, després de dotze anys d'emissions, s'ha convertit en la sèrie més longeva produïda a Espanya. La primera temporada es va tancar amb més de 3,7 milions d'espectadors al conjunt de l'Estat, però les xifres encara van anar pujant fins a arribar als 5,2 milions de seguidors que va assolir de mitjana la desena temporada, emesa la tardor del 2005.

Des de llavors, la tendència ha estat a la baixa, però tot i una amenaça de cancel·lació a mitjans de la divuitena temporada i la decisió en ferm en el mateix sentit d'ara fa un any, la producció tira endavant. Ara mateix no sembla clar si la nova etapa serà l'última, però en cas que n'hi hagi més es rodaran en un escenari totalment renovat. De fet, els decorats actuals es van començar a desmuntar tot just acabat el rodatge dels nous capítols.

Noves incorporacions

El fitxatge de Mar Regueras no és l'únic d'Hospital central per a la vintena temporada. També s'hi incorporaran Nani Jiménez -que serà una nova metge resident- i José Lamuño -un infermer gairebé hiperactiu-. A més, hi faran aparicions puntuals Pilar Bardem, Ana Belén, Jorge Sanz, Blanca Portillo i José Luis García Pérez.

stats