Publicitat
Publicitat

MITJANS PÚBLICS

Uns 500 professionals de TVC firmen un manifest en defensa de la televisió pública de qualitat

Demanen una "gestió professional independent" sense "interferències que malmetin els nivells assolits"

Prop de 500 treballadors de Televisió de Catalunya (TVC) van fer arribar ahir al nou Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) un manifest a "favor de la continuïtat del model de televisió de servei públic de qualitat".

Sota el títol "No volem retrocessos. Que els canvis polítics no perjudiquin el bon moment de TV3", el manifest demana al Consell de Govern i al seu president que "actuïn amb criteris professionals i atenguin les realitats consolidades sense posar en perill les fites assolides".

En el manifest adreçat a la nova cúpula de la CCMA, els signants defensen la continuïtat del model perquè "ens hi va la nostra professionalitat, vinculada a la funció de servei públic, plural i independent, imprescindible en qualsevol societat democràtica". La permanència del model, afegeixen, "reclama estabilitat, assumpció del projecte per part de la plantilla i una gestió professional independent, sense interferències que malmetin els nivells assolits, tant en el lideratge en servei públic i bona audiència com en rigor i llibertat informativa."

Finalment, el text recorda que la "reforma de la llei de la CCMA obliga a fer canvis en el Consell de Govern i en el Consell Assessor, però no de direccions dels mitjans de la Corporació, càrrecs objecte de desig de molts interessos."

Els firmants pertanyen majoritàriament a les àrees d'informatius (diaris i no diaris), esports, documentals, nous formats i programes, i a col.lectius com redactors, presentadors, ENGs, càmeres, realitzadors, productors, grafistes, lingüistes o documentalistes, entre altres.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT