Els professionals de TVE llancen una nova campanya en defensa dels mitjans públics

Iñaki Gabilondo, Almudena Grandes, Eduard Punset i Ona Carbonell, entre altres, graven vídeos de suport a la iniciativa

Els consells d'informatius de Televisió Espanyola, Ràdio Nacional i els mitjans digitals de RTVE van presentar aquest dijous la segona fase de la campanya en defensa dels mitjans públics que havien posat en marxa el novembre passat.

El periodista Iñaki Gabilondo, l'escriptora Almudena Grandes, la nedadora de sincronitzada Ona Carbonell, el divulgador científic Eduard Punset, el músic Josemi Carmona, l'investigador Avelino Corma i el poeta Luis García Montero s'han sumat a la iniciativa enregistrant vídeos en què argumenten per què consideren que són necessaris uns mitjans públics "independents i plurals". Aquestes col·laboracions se sumen a les de la vintena de personalitats que havien gravat vídeos similars a l'octubre, i entre les quals hi havia Fernando Trueba, Luis Rojas-Marcos, Elvira Lindo o Santiago Pedraz.

En aquesta ocasió, a més, els professionals de RTVE demanen als ciutadans que participin també a la campanya enviant-los els seus vídeos de suport, que es penjaran  al canal de YouTube del consell d'informatius de TVE.

Durant l'acte de presentació de la campanya, el president d'aquest organisme, Alejandro Caballero, va lamentar que "els nivells de manipulació a TVE són escandalosos" i va assegurar que a molts periodistes de la televisió pública els fa "vergonya" que els seus noms apareguin al 'Telediario'.

Segons denuncien en un comunicat els consells d'informatius –formats per periodistes dels mitjans de RTVE i dedicats a vetllar per la qualitat de la informació que ofereixen– l'acte de presentació de la campanya no es va poder fer a les instal·lacions de RTVE perquè la direcció ho va impedir. "Considerem aquesta decisió un insult perquè no respecta el caràcter institucional dels consells d'informatius, uns òrgans que legalment representen tots els professionals de la informació", diu el comunicat.